Langå

Wrestling skaber rummelighed og forståelse blandt skoleelever

Skolepædagog Mikael Nielsen skrev bachelorprojekt om brug af wrestling i pædagogisk sammenhæng. Det bruger han nu idrætstimerne på Langå Skole.

Som den første skole i Danmark bruger Langå Skole wrestling til at give eleverne forståelse for hinandens forskelligheder. På sigt håber skolen at kunne undgå konflikter mellem eleverne, fordi de lærer hinanden at kende på en helt anden måde, når de skal planlægge show i wrestling.

Skolepædagog Mikael Nilsen har en fortid, hvor Wrestling er en stor del af hans liv. Derfor skrev han også bachelorprojekt om brugen af wrestling i en pædagogisk sammenhæng, da studiet blev færdiggjort. I dag er Mikael ansat som idrætspædagog på Langå Skole, hvor han med sit engagement vil gøre en forskel for eleverne. Sammen med idrætslærer Majken Vestergaard har han derfor sat gang i undervisningen af Wrestling.

Se også her: Wrestling i skoletiden på Langå Skole

– Sporten er modsat hvad mange måske tror ikke en egentlig kampsport. Det er show, hvor alt er aftalt – hvem vinder og hvem taber. Eleverne lærer utroligt meget ved at skulle sætte en wrestlingshow sammen med andre eleverne, som de nødvendigvis ikke ellers snakker med, fortæller Mikael Nilsen.

– Igennem samarbejdet og brugen af wrestlingsporten får eleverne en forståelse og accept af deres forskelligheder. Jeg er overbevist om, at det i fremtiden vil forhindre eller i hvert fald neddrosle nogle konflikter mellem eleverne, tilføjer han.

Idræt som eksamensfag i 9. klasse

Med den nationale skolereform, som blev indført for et par år siden kan eleverne trække idræt som et eksamensfag i 9. klasse. Det faktum betyder at undervisningen i idræt skal være mere målrettet, og der er en række læringsmål som skal være opfyldt.

– I den sammenhæng har wrestling også sin fordel. Eleverne skal lærer en masse teknikker, og der er muligheder for at bygge på hen af vejen, forklarer Majken Vestergaard.

De to undervisere er gået sammen med Benny Ray fra Dansk Pro Wrestling, der fungere som gæstelærer. Han sørger for at instruere eleverne sådan, at de lærer det helt rigtige skuespil, uden elevernes show bliver farligt.

– Det kan se farligt ud, men Benny har den helt rigtige ekspertise. Når man for eksempel skal lære eleverne et slag, bliver hånden drejet sådan, at det for publikum ser ud som om, at der bliver slået hårdt, selv om der slet ikke gør det. Ligesom modtageren af slaget skal spille en hel del skuespil. Den bedste wrestler er den, som får de andre til at se gode ud, forklarer Mikael Nilsen.

Dansk Pro Wrestling har ikke tidligere været engageret i et forløb som på Langå Skole, som dermed er den første skole i Danmark, der afprøver de pædagogiske muligheder med sporten.

Kommentarer