Randers midtby

Spis Vild Mad i Randers i september

Tag med Randers Naturcenter ud i naturen og find spiseligt vild mad. Pressefoto

Randers Naturcenter er med i samarbejdet om app’en VILD MAD, som Noma-kokken René Redzepi står bag, og nu inviterer naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm randersborgerne ud i naturen for at lære om spiselige planter.

Naturen er et overflødighedshorn af vilde planter fyldt med smag og duft, og det bliver mere og mere populært at bruge planterne fra haven og den nære natur som ingredienser og smagsgivere i madlavningen.

Naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm har sammen med flere andre naturvejledere i Danmark deltaget i samarbejdet omkring app’en VILD MAD, som Noma-kokken René Redzepi står bag.

– VILD MAD-app’en giver et overskueligt og nemt overblik over, hvad der tilgængeligt af spiselige planter på forskellige typer af naturlokaliteter. App’en er bygget op, så man måned for måned får viden om, hvad der er aktuelt at sanke netop nu – og appen indeholder også relevante opskrifter, fortæller Helle-Marie Taastrøm, leder af Randers Naturcenter.

Spis den randrusianske natur

I løbet af sensommeren og efteråret inviterer naturcenterlederen på sanketure i naturen omkring Gudenåen, hvor der også er mulighed for at blive fortrolig med den nye app.

– Vi finder planter, som vi sammen tryller til lækre små retter i Trangia-gryderne. Man får inspiration og opskrifter med hjem, så man kan fortsætte i eget ukrudtsbed derhjemme eller i naturen omkring sig, fortæller Helle-Marie Taastrøm.

Der er tre muligheder for at deltage i kurserne; henholdsvis den 24. august, den 7. september og den 21. september – på de sidste to kurser er der stadig ledige pladser. Arrangementerne er henvendt til voksne og koster 100 kroner per deltager. Tilmelding er nødvendig og kan ske på telefon 86432537 eller på mail til naturcenter@randers.dk. Tilmeldingsfrist er henholdsvis den 3. september og den 17. september.

Man skal iklæde sig tøj efter vejrforholdene og medbringe en kurv, små poser til sankning af planter og en saks. Det er en fordel at medbringe en smartphone, så man kan lære at bruge app’en VILD MAD, men ikke et krav for at deltage.

Kommentarer