Kultur og events

Vil du med i Klimaligaen i Randers – starter i oktober

Randers Kommune vil slå kræfterne sammen med borgere og virksomheder, der vil gøre en indsats for klimaet. Derfor inviterer kommunen nu til at være med i Klimaligaen

‘Klimaligaen’ er en ny folkelig tilgang, hvor Randers Kommune sammen med borgere, virksomheder, landbrug og organisationer vil styrke indsatsen for at mindske udledningen af CO2.

Klimaligaen kan følges via hjemmesiden klimaliga.dk klimaliga.dk, som Randers Kommune står bag. Her vil være info om arrangementer, indsatser og guides til grøn omstilling, og alle er velkomne til at melde sig ind (det er gratis).

– FN’s 17 verdensmål er verdens vigtigste plan. Vi har både dybt engagerede uddannelsesinstitutioner og borgere, der engageret arbejder med verdensmål, og vi har virksomheder, der arbejder meget ambitiøst med at udvikle ny teknologi, genanvende materialer og nytænke energiforbruget. Går vi sammen, kan vi handle endnu mere, finde flere veje til at gøre en større forskel, og få flere med, og derfor inviterer vi nu til at være med i Klimaliga Randers – siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Han skyder Klimaligaen i gang på Randers Bibliotek torsdag 8. oktober kl. 13.30. Alle er velkomne. Derefter er der mulighed for at melde sig ind i Klimaligaen eller deltage i klimaliga-workshop på biblioteket fredag 9/10 kl. 13-17, lørdag 10/10 kl. 10-14, mandag 12/10 kl. 10-14 og tirsdag 13/10 kl. 10-14.

På biblioteket kan klima-interesserede møde andre, der vil kæmpe for klimaet, melde sig ind i klimaligaen, komme med forslag til kommunens klimaplan og blive en del af Klimaligaen.

En del af ambitiøs klimaplan
Randers Kommune er som én af 20 kommuner blevet udvalgt til at deltage i Realdanias klimaprojekt DK2020, hvor foregangskommunerne udvikler DK2020-klimaplaner som skal vise vejen mod at blive klimaneutrale senest i 2050 og samtidig tjene som inspiration for resten af landets kommuner.

Randers Kommune opfordrer alle til at komme med forslag til kommunens klimaplan, blandt andet via den nye hjemmeside klimaliga.dk. Det er én af måderne, hvorpå man kan være med i Klimaligaen.

Et ‘Klimaliga-sekretariat’ i kommunen skal være tovholder for aktiviteterne og sørge for, at ønsker til klimaplanen bliver præsenteret for politikerne. Byrådet skal tage stilling til planen efter nytår.

Klimaliga-hold skal udfordre hinanden
I klimaligaens sekretariat sidder Mette K. Harbøll, chefkonsulent for bæredygtighed i Randers Kommune.

– Klimaligaen skal være med til at finde løsninger på klimaudfordringer. Kommunen kan bidrage med at gå foran og være et godt eksempel på de områder, vi har at gøre med, og så kan vi komme med viden og understøtte, at løsninger findes – siger Mette K. Harbøll.

Klimaligaen får fem hold, der kan dyste mod hinanden. Man kan melde sig til holdene “Industrisymbiose”, “Bo og byg bæredygtigt”, “Grøn transport”, “Fremtidens energi” og “Vand på land”. Det er tanken, at holdene skal udfordre hinanden, og at de gode eksempler skal hyldes.

– Men det er holdene selv, der skal i tænkeboks sammen. Alle er inviterede, og de, der er med, vil få synliggjort deres klimaindsats – fortæller Mette K. Harbøll.

 

Kommentarer