Randers By

Venstre i Randers vil tildele flere midler til vejhuller og skolesikre veje

Debatindlæg af: Venstres byrådsmedlemmer i Miljø- & Teknikudvalg
Anders Henrik Jensen, Langå og Niels Erik Christensen, Øster Bjerregrav.

Selvom vinteren er overstået for længst og sommeren går på hæld er en køretur på de kommunale veje i Randers stadig præget af store huller og flere advarselsskilte mod huller i vejen.

Det kan vi ikke være bekendt.

Borgernes biler punkterer efter kollision i disse huller og ved udtrækning i vejkanten på smalle veje, hvor kanterne er skarpe forårsaget af manglende vedligeholdelse. Bliver hullerne ikke lappet i tide og før frosten melder sin ankomst til vinter, bliver hullerne endnu større og dybere.

Randers er som ringe trøst ikke den eneste kommune der har et kæmpe efterslæb på asfalt reparationerne. Borgerne tager jo asfalten på vejene som en selvfølge, men kontoen bliver gang på gang nedprioriteret, når børn og ældre ligeledes dyster om de flytbare kommunale kroner. I sidste ende er denne nedprioritering af vejnettet en dårlig forretning, for bliver hullerne så dybe, at der sker skader på næste asfaltlag, bliver reparationerne betydeligt dyrere. Så bliver regningen endnu større med den følgevirkning at færre veje kan repareres for de budgetterede kommunale midler.

Ligesom en tidlig indsats på socialområdet og på det menneskelige plan kan stoppe problemer og følgevirkninger i tide, kan en kapitalindsprøjtning til vejkapitalen bremse fremtidige asfaltproblemer på de kommunale veje i Randers. Derfor vil vi i Venstre agere med rettidig omhu og gå til budgetforhandlingerne med ønske om flere midler til hullerne i vejene og på den måde investere i vejnettet nu, så vi på længere sigt kan få de kommunale kroner til at række længere.

Venstre ønsker nemlig også at forbedre stier og veje til skolerne med sikkerhedsmæssige foranstaltninger, så forældrene trygt kan sende deres børn på cykel og gåben. Det giver sundere og friskere selvtransporterende børn og forældrene slipper for at danne trafikpropper med bilen omkring den lokale skole. Denne unødvendige biltrafik medvirker nemlig til endnu farligere situationer, der starter en ond cirkel, hvor endnu flere forældre begynder at køre deres børn i skole. Igen her på dette område får kommunale kroner størst mulig effekt blandt borgerne, når investeringerne i vejnettet giver endnu flere positive følgevirkninger. Det synes vi i Venstre er vejen frem.

Kommentarer