Uddannelse

Undervisning som takeaway

Sådan kan det se ud, når elever fra Tradium laver mad i hjemmekøkkenet. Foto // Pernille Bak Sørensen

Praktiske erfaringer er en vigtig del af studiet på Tradium Hotel, køkken og restaurant, hvor blandt andet fremtidens kokke og catere starter deres uddannelse.

Man kan læse sig til meget, men at stege den perfekte kylling eller sammensætte den nærende salat, kræver praktiske erfaringer. Derfor har eleverne på Tradium Hotel, køkken og restaurant (HKR) de sidste uger kunne afhente råvarer og lignende ved afdelingen på Vester Alle i Randers.

-For at skabe fremtidens kloge hænder så skal der praktisk træning til. Det at eleverne henter et praktisk set up, med råvarer og opskrifter, som ligner det de ville have mødt i undervisningen, gør at vi stadig kan lave denne træning, forklarer Lykke Kristensen der er uddannelsesleder på Tradium HKR.

En af eleverne der har taget undervisningen med hjem, er Pernille Bak Sørensen.

-I forbindelse med undervisningen har vi har en masse teoretiske opgaver omkring de emner, vi også skulle have haft på studiet. De sidste uger er vi også begyndt at hente varer på skolen og lave forskellige retter herhjemme, hvilket giver os en del af håndværksfaget tilbage. Det er vigtigt, når man har valgt at tage en erhvervsuddannelse, fortæller Pernille.

Gode til at holde kontakten
I hverdagen oplever Pernille ikke de store problemer ved at blive undervist på afstand. Dog er der selvfølgelig ting hun savner fra tiden før nedlukningen.

-Jeg mangler særligt at kunne fordybe mig i mit fag sammen med mine klassekammerater. Vi er vant til at have en klasse der er meget social og især i køkkenet er det rart at kunne spare og havde det sjovt med sin klasse. Heldigvis er vi mange på holdet, der er gode til at holde kontakten og hjælpe hinanden gennem videoopkald og lignende, afslutter Pernille, der også har kunne få afløb for sin kreativitet ved at tegne og nyde naturen.

Kommentarer