Over Fussing

Udstilling af kunsthåndværk på Fussingø med stærkt lokalt islæt

Årets udstilling af kunsthåndværk på Fussingø Slot giver som sædvanlig de besøgende mulighed for at få en unik oplevelse af, hvad der for tiden rører sig inden for dansk kunsthåndværk.

I år er udstillingen desuden præget af, at flere af udstillerne har deres værksteder i Randers Kommune og i omegnen omkring Fussingø. Det gælder blandt andet udstillerne af granitskulpturer, smykkekunst, læderarbejder og bronzekunst samt keramikdrejning og pileflet.

Udstillingen vil desuden vise eksempler på bl.a. unikke hatte, malede silker, damaskvævning, raku keramik og stentøj samt trædrejning. De udstillede værker vil alle være til salg og enkelte udstillere vil under udstillingen vise eksempler på, hvordan de arbejder inden for deres håndværk

Borgmester holder åbningstale
Der er adgang til udstillingslokalerne fra lørdag den 31. august kl. 10. Åbningstalen holdes i år af borgmester Torben Hansen. Det sker samme dag kl. 11. I forbindelse med åbningen vil duoen Ebbe og Ove spille musikstykker, der passer til anledningen.

Udstillingen strækker sig over de to weekender 31. august – 1. september og 7. – 8 september, alle dage i tidsrummet kl. 10-17. Desuden er den åben onsdag den 4. september kl. 13-17. Entreen er 30 kr.

Veterankøretøjer i stalden
I weekenden 7.-8. september vil udstillingsgæsterne kunne få en ekstra oplevelse med hjem. I slottets tidligere hestestald udstiller en privat samler fra Randers sin enestående samling af veteranmotorcykler. Samlingen har aldrig tidligere været fremvist offentligt.

Arrangørerne har endvidere inviteret alle indehavere af gamle køretøjer til at slutte sig til udstillingen ved søndag at møde op på slottet og selv vise sit klenodie frem. Alle deltagende køretøjer præmieres med en billet til udstillingen af kunsthåndværk.

Slotsnostalgi
Et kig ind i de gamle, men nyligt istandsatte lokaler på Fussingø Slot er i sig selv et besøg værd.

Fussingø-gruppen, der står som arrangør af udstillingerne, har desuden denne opfordring til udstillingsgæsterne: -Nyd den berømte Fussingø-kringle til en kop kaffe i det gamle slotskøkken, i café-lokalerne eller, hvis vejret er til det, foran slottet med udsigt til den smukke park og Fussingø-skoven.

Der er gratis parkering ved slottet og gratis adgang til køretøjsudstillingen.

Kommentarer