Fussingø

Udstilling af kunsthåndværk på Fussingø Slot

I lighed med andre arrangører af store udstillinger har Fussingø-gruppen i år måttet justere og tilpasse sine arrangementer efter nye retningslinjer. Det har blandt andet betydet, at den årlige påskeudstilling, der i år skulle have været afholdt for 25. gang, måtte aflyses.

Dermed bliver den traditionelle udstilling af kunsthåndværk dette års første store arrangement på slottet. Også denne udstilling er dog tilpasset de nye forsamlings og afstandskrav. Blandt andet er det faste indslag med fernisering og åbningstale aflyst. Heller ikke sidste års velbesøgte ud- stilling af veterankøretøjer har kunnet gentages.

Trods disse justeringer er der lagt op til en udstilling, som ligger fint i tråd med tidligere års publikumssucceser. Det høje kunstneriske niveau er der ikke skåret ned på, og udstillingen stræk- ker sig som sædvanlig over 2 weekender og en ekstra åbningsdag midt i ugen. Der vil også i år blive mulighed for at nyde en kop kaffe med den berømte Fussingø kringle i det gamle slotskøkken.

Årets udstillere spænder over et bredt felt af danske kunsthåndværkere. Fælles for dem er, at de alle er etablerede og erfarne producenter af de varer, de sælger i de 5 dage, udstillingen strækker sig over. De besøgende vil blive præsenteret for så forskellige produkter som filtede boligtekstiler, der er fremstillet efter en ny teknik, ravsmykker blandet med forskellige naturmaterialer, unikke keramiske fade, interiør af genbrugstræ, skulpturer i metal, pileflet og mundblæst glas.

Udstillingen strækker sig som nævnt over de to weekender 29. – 30. august og 5. – 6. september alle dage i tidsrummet kl. 10-17. Desuden er den åben onsdag den 2. september kl. 13-17. Entreen er 30 kr., og der er gratis parkering ved slottet.
Et besøg på udstillingen kan nemt kombineres med en travetur i slotsparken eller de omlig- gende skovarealer, som for nylig er blevet udpeget som én af Danmarks to kommende naturparker.

Kommentarer