Kultur og events

Tre blues-legender kommer på stribe

Danske Kenn Lending bliver den første, og så står to amerikanere i kø, når Bluesnight Randers her i foråret får besøg af blues-legender på stribe.

Lending er om nogen en legende i dansk blues i kraft af hans mangeårige aktivitet på den danske musikscene, men også med baggrund i sin internationale karriere, hvor han spillede over et tusinde koncerter med Champion Jack Dupree og også har optrådt med Luther Allison, Louisiana Red og Memphis Slim.

Kenn Lending står på Underværkets scene fredag den 13. marts, og det er sammen med sit oprindelige Kenn Lending Blues Band i anledning af orkestrets 40 års jubilæum. Musikerne – Henning Verner (keyboard), Svenni Svafnisson (bas) og Frank Larsen (trommer) – er sammen med deres kapelmester Lending i gang med at indspille et nyt album, og det er første gang i årevis, at det oprindelige hold er samlet til live-koncerter.

Ikke alene har Kenn Lending Blues Band 40 års jubilæum, men det er faktisk også 50 år siden, at guitaristen, sangeren og komponisten dannede sit første orkester, der også spillede blues. Den genre begyndte Lending at interessere sig for, allerede da han fik sin første guitar som 11-årig, og han har holdt fast siden. Med Missisippi-blues, bluesfunk, electric blues samt soul- og Urban Blues – genrer, som han har lært i samspil med de originale amerikanske kunstnere. Bluesnight Randers lover en stor fejring af den dygtige, udadvendte og underholdende formidler i både musik og ord.

75-årige John Primer fra USA er 10 år ældre end sin danske kollega. Primer kommer til Randers fredag den 27. marts sammen med The Real Deal Blues Band, og forårets tur er annonceret som det sidste Europa-besøg i Primers lange karriere, der går tilbage til 60’erne. Primers første gennembrud kom, da han af Willie Dixon blev inviteret med i Chicago Blues All-Stars, og han var senere guitarist for mesteren Muddy Waters, inden han grundlagde sin solokarriere for godt 30 år siden.

Sammenlignet med Lending og Primer er forårets tredje gæst, Lurrie Bell, en knægt på bare 61 år. Han er søn af den verdenskendte mundharpespiller Carey Bell, men Lurrie har dog altid spillet guitar og blev tidligt udvalgt som en af Buddy Guy’s Legends. Koncerten med Lurrie Bell finder sted fredag 24. april.

Bluesnight Randers har for længst taget hul på det, der tyder på at blive et varmt blues-forår. En fin koncert i januar med Jake Green Band, og så forleden et totalt udsolgt hus, der lod sig begejstre over Tysklands absolut bedste blues band B.B. & The Blues Shacks. Sidste koncert inden sommerpausen bliver i øvrigt i maj med The Blues Overdrive, der to gange har fået awards for Europas bedste albumudgivelse.

Kommentarer