Tvede

Tour De Tvede-løb i højt solskin

Se billedserie Børnene havde fart på til dette års Tour-de-Tvede løb. Pressefoto

Det årlige cykelløb ”Tour De Tvede” blev fredag afviklet med godt humør og i højt solskin. 17 børn i alderen fra 2 – 14 år trampede godt og grundigt i pedalerne. Der var i den grad fart over feltet.

Hver deltager havde på forhånd tegnet sponsorater, som ville give et beløb pr. kørt kilometer. Derfor gjaldt det ikke om at komme først, men at køre så mange sponsorkroner ind. Pengene går til spejderarbejdet.

Sidste år skyllede cykelløbet væk i regn, og alle cykelrytter var drivvåde, da løbet efter en halv time blev afbrudt. I år var deltagerne også drivvåde, men denne gang af sved.

Efter at have kørt et par kilometer var de fleste godt røde i hovedet, og måtte holde en lille pause for at drikke vand, eller spise et stykke frugt for ikke at gå sukkerkold.

Som i alle andre store cykelløb var der også dramatik i Tvede. En lille gut væltede i gruset, da han skulle vende. Efter lidt gråd fik han et plaster på såret. Det hjalp omgående, og han kunne fortsætte løbet.

To cykler med støttehjul kom lidt for tæt på hinanden, og det resulterede i at begge væltede ned i asfalten.

Det lød dramatisk og så dramatisk ud. Deres gråd var hurtigt væk efter at hhv. en far og en mor havde pustet på skrammerne. Begge sprang på cyklerne igen, og kørte videre med et stort smil om munden.

Efter godt en time var løbet slut, og de trætte cykelryttere kunne endelig slappe af. Eter løbet var der sommerfest i spejderhuset.

Der kunne købes øl, vand, pølser og ikke mindst is. Langt de fleste cykelrytterne trængte til at blive afkølet, og det samme gjorde mange forældre, som havde heppet på børnene.

Det var planen, at der skulle være lejrbål ligesom de foregående år, men på grund af brandfare, var der intet bål i år.

Det manglende bål satte på ingen måde en dæmper på stemningen, så der blev sunget spejdersange og uddelt årsstjerner.

I år gav sommerfesten et rekord stort overskud. Godt 10.000 kroner kom der ind, som går til spejderarbejdet.

Kommentarer