Kultur og events

Torben Hansen skød Klimaliga i gang i Randers

Se billedserie Borgmester Torben Hansen åbnede den første klimaliga-workshop på biblioteket i Randers. Fotoserie: Jan Szwed.

Nu kan alle, der vil gøre en forskel for klimaet i Randers, blive medlem af en klimaliga. Ligaen blev officielt skudt i gang af borgmester Torben Hansen.

En workshop fyldt med aktiviteter om klimaudfordringer og farvestrålende t- shirts dannede baggrund for borgmester Torbens Hansens åbning af den første klimaliga-workshop på biblioteket i Randers i dag torsdag.

– Handlingens årti er nu. Det er nu, vi skal gøre noget for at bremse klimaforandringerne. Randers Kommune vil være én af de kommuner, der går forrest. Vi siger ’Randers for Målene’ for at vise, at her er grobund for bæredygtig udvikling, sagde borgmester Torben Hansen i sin tale.

Han opfordrede alle, store som små til at være med i klimaligaen:

– Det er sammen, at vi skal skabe en klimaplan, der viser vejen til, at vores kommune bliver klimaneutral. I Klimaligaen skal vi spille sammen. Det gør vi i de kommende dage ved at holde workshops, hvor børn, unge, ældre, foreninger og virksomheder kan komme og være med til at lægge en plan for, hvordan vi gør en forskel for klimaet i Randers.

Når de fire klimaliga-workshops er færdige på biblioteket, kan alle stadig være aktive og komme med forslag til kommunens klimaplan via denne hjemmesiden klimaliga.dk

Kommentarer