Stevnstrup

Torben Hansen afviser borgmesters tilbud

Som tidligere beskrevet i Randers Netavis kom borgmester Claus Omann Jensen på Venstres grundlovsmøde med det bemærkelsesværdige forslag, at det største parti skal have borgmesterposten efter valget. Claus Omann Jensen er således klar til at pege på Torben Hansen, såfremt Socialdemokratiet bliver størst. Til gengæld bad han Torben Hansen love at han ville pege på Claus Omann Jensen, hvis Venstre bliver størst.

På mødet i Stevnstrup blev Socialdemokratiets borgmesterkandidat Torben Hansen spurgt, om det er et tilbud, han vil tage imod. Det vil han ikke.

– Det er lidt trist, at man et halvt år før valget begynder at gå op i personspørgsmål, frem for politik. Lad os nu gå ud og føre en valgkamp, og se valgets resultat, og så må vi tage den diskussion til den tid. Det vil være en underlig måde med en forhåndsaftale, hvor vi kortslutter en valgkamp fem måneder før valget, sagde Torben Hansen.

Claus Omann Jensen afviste, at det handler om personer.

– Der er jo ingen der siger, at det bliver dig eller mig. Lad vælgerne beslutte hvilket parti, som bliver størst, og så kan vi diskutere politik, i stedet for at lade os trække rundt af det, som sker på valgnatten. Hvis ikke det er den måde, der kan skabes et bredt samarbejde på, hvad er så dit kriterie der skal anlægges i forhold til hvem, der skal være borgmester, spurgte han.

Torben Hansen var overbevist om, at de mange 16/15 beslutninger har redet Randers Kommune som en mare.

– Derfor vil jeg lave en bred konstituering, og bagefter sørge for et bredt og tillidsfuldt samarbejde i byrådet understregede Socialdemokratiets borgmesterkandidat.

Bjarne Overmark kunne godt forstå, at Claus Omann Jensen havde fremsat forslaget:

– Det er den eneste chance for at Claus Omann Jensen kan blive borgmester, er hvis Socialdemokraterne vil pege på ham. Vi andre gør det aldrig mere, for en aftalebryder kan man ikke regne med, tordnede Bjarne Overmark.

Kasper Fuhr Christensen betegnede forslaget fra Claus Omann Jensen som en lokumsaftale, og at den er udtryk for panik før lukketid.

– Han kan jo godt se, at den politiske udrensning han har gennemført, og det manglende demokratiske sindelag, så er nedtællingen til Claus Omann Jensens tid som borgmester allerede er begyndt, mente Kasper Fuhr Christensen.

Da ordstyrer Søren Ø. Jensen fra TV2 Østjylland blæste kamp af, kom to bolddrenge fra IF Alliancen og uddelte fodbolde til politikerne.

Der er næppe tvivl om, at det bliver en lang og spændende valgkamp, hvor resultatet er svær at forudsige. Hvis dette første valgmøde var et udtryk for hvilke temaer, som vil blive debatteret frem til valget i november, bliver det skolestruktur, Hal 4 og det knagende samarbejde mellem partierne og listerne i byrådet.

Randers Netavis følger valgkampen tæt.

Kommentarer