Randers by

Tømrerafdeling indviet på Tradium

Se billedserie

Den 23. marts sidste år blev det første spadestik taget til den topmoderne tømrerskole på Tradiums afdeling på Blommevej.

I dag oprandt så dagen hvor den 2.700 m2 store skole skulle indvies. Præcis klokken 13.00 bød Tradiums bestyrelsesformand Søren Sørensen velkommen til de omkring 300 fremmødte.

Blandt talerne var den administrerende direktør Lars Michael Madsen. I sin tale slog han fast, at det Danmarks flotteste og mest moderne tømrerskole.

– Indvielsen i dag markerer en kæmpe milepæl i Tradiums langsigtede og strategiske bestræbelser på at modernisere vores undervisningsrammer, idet vi jo faktisk kan se, at det har betydning for vores elevers tilfredshed ligesom et moderne, lyst og højloftet undervisningsmiljø som dette, selvfølgelig også understøtter lærernes muligheder for at variere og differentiere undervisningen, så elverne bliver så dygtige, som de kan sagde Lars Michael Madsen.

Den administrerende direktør forklarede, at Tradium har optaget et rekordstort elever på tømrerskolens grundforløb. Elevindtaget på tømreruddannelsen er 50 procent større end sidste år. Til sammenligning har de øvrige håndværkeruddannelser en fremgang på 10 – 15 procent.

De øvrige taler var Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri, Søren Heisel, forbundssekretær i 3F samt borgmester Torben Hansen.

Efter den officielle indvielse var der åbent hus, hvor alle interesserede kunne besøge skolen og se de nye flotte lokaler, hvor duften af frisk træ stadigvæk hænger i luften.

Randers Netavis mødte flere kommende elever, som var spændte på at se de nye bygninger. Én af dem var Gustav Bocquet. Han havde taget kæresten Anita Kløve Kaptain og sin svigermor Birgit Kløve Kaptain med.

Gustav Bocquet var så privilegeret, at uddannelseschef Anders Samuelsen kom forbi, og viste ham rundt, og fik kvalificerede svar på alle sine spørgsmål.

Den 5-årige Tristan var meget interesseret i de store nye maskiner. Tristan blev kyndigt vejledt af sin bonus-far Ronnie Bundgaard, som underviser på tømrerskolen. De var ikke i tvivl om, at Tristan har en fremtid som tømrer.

Avisen mødte også den 82 årige Anders Bernhardt Skjødt. Han blev udlært tømrer i 1973 da han var startet som voksenlærling. Han havde medbragt sit svendebrev, som han stolt fremviste. Han var imponeret over de moderne maskiner, og han kunne godt tænke sig, at de var opfundet, mens han stod i lære.

I lokalerne hvor den tidligere tømreruddannelse fandt sted bliver nu omdannet til elevboliger. Tidligere har en del elever måttet bo på hotel, da de kommer fra hele landet.

Tømrerskolen har kostet omkring 50 mio. kroner. Bestyrelsesformand Søren Sørensen betegner det som en investering, da det beløb så rigeligt vil komme tilbage.

I en af salene havde Dan Nissen taget opstilling. Han arbejde med træstammer og kædesav. Træet var asketræ, som er 100 – 120 år gammelt. Han savede forskellige figurer med sin kædesav. Herunder engle og ugler. Det var kunst i høj klasse, og mens publikum kunne følge arbejdet, fremstillede han en skulptur, som markerer åbningen. Skulpturen viste diverse værktøjer, som enhver tømrer kommer til at benytte.

Dan Nissen er selv udlært tømrer, og hans far var underviser på Tradium.

Tømrerskolen kom godt fra start, og der er ingen tvivl om, at den har en stor fremtid for sig.

Kommentarer