Kultur og events

To lokale blues-bands giver deres bud på hvordan blues skal spilles!

Endnu et stærkt bevis på, at Randers med rette kan kaldes ”den blå by”, hvor Blues musikken lever i på bedste vis.

Ikke nok med, der konstant præsenteres fremragende danske og internationale bluesmusikkere på byens scener gennem hele året, med Randers City Blues Festival, som det absolutte højdepunkt, er der gennem det sidste årti vokset en stigende underskov af lokale, særdeles dedikere bluesentusiaster, som ikke nøjes med, at nyde musikken, men selv aktivt udøver genren i øvelokalet og på scenerne.

Aftenens koncert vil uden tvivl blive efterfulgt af mange flere koncerter, med lokale bluesmusikkere og Tante Olga er meget stolt over, at være ”The Blues Joint In Randers”, hvor ikke bare danske og internationale Blues Bands og solister leverer forrygende koncerter, men at den lokale musik til stadighed kan vise sig stolt og godt frem på Tantens scene.
Keeping The Blues Alive.

Rosedale Blues Band
Trioen Rosedale Bluesband består af Ole Abildtrup på trommer, Marco Vetterli på bas og Mikael Olesen på guitar og sang. De har alle mange års erfaring fra diverse band sammenhænge. Deres musik har inspiration fra forskellige perioder af bluesmusikkens historie. De går tilbage til Mississippi Delta musikere som Son House og Robert Johnson, over Chicago Blues musikere som Muddy Waters og Howling Wolf og helt op til i dag. De leverer også egne numre som f.eks. den dybe “blå” “Chronic depression Blues” eller det mere humoristiske nummer “Selfpity Blues”.

“Deres mission er, at vidrebringe “Ånden” i bluesmusikken, og at dømme efter et tjek af deres liveoptræden lykkes dette ganske godt”. (Bluesnews.dk, 2017)
“The Blues is a Healer” I 2016 udgav Rosedale Bluesband albummet “The Blues is a Healer”. Tanken bag albummet er, at bluesmusikken kan løfte dine tanker ud af livets tungsind. Og de er ikke alene om denne tanke, som man f.eks. kan høre i John Lee Hooker’s “The Healer” fra albummet af samme navn.

Blues a healer, all over the world Blues a healer, healer, all over the world, all over the world It healed me, it can heal you The blues can heal you, early one morning It can heal you The blues can heal you (John Lee Hooker, “The Healer” udgivet 1989)

Bandet tog sin begyndelse i 2013. Oles spilleerfaring er alsidig med både rock og blues i diverse bands samt sitedrum i Aarhus Pipes and drums. Marco har også spillet flere forskellige stilarter, men han har hovedsageligt holdt sig til bluesmusikken. Mikael har ligeledes prøvet lidt af hvert bla. har han spillet American worship og Holy blues, men har ellers holdt sig til bluesmusikken.

Uptown Blues Band
Bandet skriver selv om deres kærlighed til musikken:
Når lejligheden byder sig mødes vi – vander vores musikalske rødder og planter dem solidt i bluesmusikkens mangfoldige genrer. Dels fordi vi har stor kærlighed til musikken, og dels fordi vi kan lide at være sammen og udnytte muligheden for at bevare bare en lille smule af den drengerøv, der stadig ligger og lurer et sted.

Af frygt for, at vi i et svagt øjeblik alt for hurtigt beslutter os for, at vi nu er blevet for gamle til det her – holder vi fast i rutinen og traditionen. Vi er simpelthen nødt til at mødes og spille. Vi bevæger os aldrig for langt væk fra comfortzonen. Velkomponerede og swingende blues covernumre er toneangivende i vores repertoire evt. med vores eget lille tilsnit.

Sammen har vi mange års erfaring fra alle mulige og umulige spillesteder i Danmark og rigtig mange kilometer i bagagen fra landevejen. Musikalsk er der ro på bagsmækken og ikke for meget udenoms “dillerdaller”. Vi spiller blues med en spilleglæde langt over gennemsnittet – ikke fordi vi skal – men fordi det nu engang er det vi gør, når vi er sammen

6. marts, kl. 20.00: Rosedale Blues Band & Uptown Blues Band

Kommentarer