Foreningsnyt

Teaterskolen Kastali’a er med i ’Kend dit land’

Fra september tager tusindvis af skolebørn fra landets 4. klasser på dannelsesrejser i miniformat med projektet ’Kend dit land’ for at stifte bedre bekendtskab med deres land. Turen går her forbi Teaterskolen Kastali’a, som er specielt prikket ud til at være en destination på rejsen.

Teaterskolen Kastali’a er sammen med 103 andre besøgssteder blevet udvalgt af Slots- og Kulturstyrelsen, fordi Teaterskolen Kastali’a bidrager til at arbejde med centrale dele af Danmarks kultur- og naturarv, der er vigtige for børn at blive fortrolige med.

Skolebørnene får hos Teaterskolen Kastali’a en inspirerende og fantasifuld oplevelse med fokus på dramaøvelser, der styrker sammenhold, samarbejde og trivsel i klassen. Eleverne skal prøve øvelser med fokus på motivation, tillid, relationer, kroppen og selvrefleksion samtidig med, at de får rykket deres egen grænse for, hvad de troede, de turde.

Børn fra 55 kommuner er med
Fire ministerier har inviteret alle folkeskoler og frie og private skoler til at søge om at være med i ’Kend dit land’. 198 skoler i 55 kommuner har takket ja til at være med i projektet, og planlægger selv ruten for deres klasses opdagelsesrejse. Centralt for alle turene er, at børnene bevæger sig fra deres lokalområde og rejser til egne af Danmark, de ikke nødvendigvis kender i forvejen.

Teaterskolen Kastali’a modtager indtil videre elever fra blandt andet Rebild Kommune og helt fra Henne i det vestlige Danmark og ser meget frem til disse besøg og håber flere skoler vil gøre brug af tilbuddet i løbet af året.

Kommentarer