Randers midtby

Sukkerfar & Flødedreng på Kaosambassaden lørdag

Af: Tanja Anita Vesterskov

På en tilrøget bodega i Dronningborg, løber jeg ind i to karikerede mænd, der blandt andet er iført iøjnefaldende ikoner som glimtende guldkæder, mørke solbriller, slidte kasketter og tonsvis af attitude. Den ene snakker uafbrudt, den anden sidder upåvirket bag sine solbriller og fortrækker ikke en mine.

At der er stjernestøv omkring dem er ikke kun noget, jeg bilder mig ind – de har blandt andet for nylig takket nej til en pladekontrakt. I Randersugen spiller de koncert på Kaosambassaden, Stemannsgade 9D, 8900 Randers C, lørdag den 19. august kl. 20:00.

De satte sig for, at de ville lave noget sjovt, noget man kan grine med, af eller til, men begge drenges intellekt indgyder til at lave noget, der ikke er plat, men som er samfundssatirisk, dog i en plat indpakning. ”Vi går meget op i det overfladiske”, fortæller de. Det man hører og ser tolkes som det vises, men hvis man lægger et øre til, så vil man opleve mere end et overfladisk budskab – mere en skildring af det samfund, som primært de unge i dag skal kunne navigere i.

Fandt musikken i en rød Seat Ibiza
For to år siden mødtes de to unge mænd tilfældigt i studiet. Flødedreng, eller Fløde som han også kaldes, var i gang med at indspille. Sukkerfar, som vi kan kalde Sukker, var i færd med at finde sig selv i musikken. Drengene fandt hurtigt ud af, de havde samme passion og samme drive, og at de begge var inspireret af ”Drengene fra Angora”.

En sommerdag skete der noget i Flødedrengs mors røde Seat Ibiza. ”Vi fandt noget af den gamle musik, vi kendte fra de helt unge dage”, fortæller Sukkerfar. Og det var på en eller anden måde så perfekt lige der midt i Ibiza’en, fortæller de. ”Du er min store kærlighed”, synger Flødedreng, og bliver afbrudt af Sukkerfar, der med stoneface nøgternt slipper ud af hans ellers hermetisk forseglede læber: ”Men det er da dig, der er min store kærlighed?”

Vi startede i minus, og nu er vi snart i nul
Kort tid efter deres skæbnesvangre køretur blev første udspil ”Tinder (Første gang jeg så dig)” til. 1. track med video var lang tid undervejs, ”Og det blev virkelig dårligt”, skyder Sukker ind bag de sorte glas og fortsætter; ”Men det blev trods alt et færdigt produkt, man kunne arbejde videre ud fra. Vi startede på bunden, og SÅ kan det kun gå en vej.” ”Vi startede i minus, og nu er vi på nul”, konkluderer Fløde med et af sine karakteristiske grin og tilføjer; ”Vi sendte det faktisk til Anders Hemmingsen, der også synes, det var sjovt, og som følte sig så underholdt, at han sagde, han ville dele det, hvilket var ret fedt, selvom han så ikke gjorde det.”

Det er ikke kun glitter og glamour
Da det andet udspil fra herrerne, D!ckpic, udkom, oplevede Sukker og Fløde, at det blev svært at samarbejde, fordi de for første gang ikke var enige om retningen for duoen. De var ikke længere samme sted. Fløde mente det hele skulle være mere seriøst, mens Sukker stod et andet sted i sit liv privat, som gjorde, at hans fokus var et andet sted. ”Vi snakkede om tingene, og jeg fik ret – igen, og så gik vi videre i samme stil”, griner Fløde og fortsætter; ”Vi er faldet til ro efter D!ckpic – rent musikalsk. Dog har vi været mere produktive end før, og det er fedt!” Uenigheden rykker lidt ved begges opfattelser og giver i sidste ende et mere gennemtænkt produkt, vurderer de.

Afslog pladekontrakt
Det er en drøm for mange upcomings at få tilbudt en pladekontrakt. Da D!ckpic var blevet afspillet 5000 gange, blev de kontaktet af en pladeselskab, som tilbød en pladekontrakt. Men de ville lave om på drengene og de sagde nej, for det var ikke et tilbud, der var sukker&flødeværdigt. ”Selvom vi ikke altid er enige, så holder vi altså ved os selv” fortæller Sukker.

Spiller for 1500 kroner konfetti og dansk vand

Som soloartist blev Fløde tilbudt et spillejob på Kaosambassaden under Randersugen. Men han takkede nej og sagde, at Sukkerfar og Flødedreng havde gang i noget fedt, og at han derfor anbefalede at de tilbød dem jobbet i stedet. Sådan kom den koncert i stand. De forlangte 4000,- for deres optræden på en halv time, men i stedet bliver de betalt i danskvand og for 1500,- konfetti. De spiller i 30 minutter. ”Jeg håber opvarmerne har øvet sig?”, siger Sukkerfar. Uden tvivl kommer drengene til at sætte ild i publikum med deres karakterer og energi. ”Alle burde komme”, griner de to drenge.

Nyt materiale til koncerten i Randers Ugen
Selvom der har været stille fra de to drenge efter D!ckpic, har de ikke ligget på den lade side. De har lavet 4-5 nye numre, som alle vil blive præsenteret i Randersugen, hvor de spiller deres første officielle koncert.
Som optakt til selve koncerten, er et nyt nummer udkommet i søndags, det hedder ”Jeg Er Din Store Kærlighed”, det kan høres på både Youtube og deres Facebookside.

Hvad så efter koncerten?
”Efter koncerten er det planen at købe et piratskib. På afbetaling. For vi går tydeligvis ikke op i penge”, griner Sukker og fortsætter ”Og så er det meningen, at vi i vores ”vinterhi” går i studiet og rider på koncertens adrenalinindspark. Vi håber, koncerten bekræfter vores følelse af, at vi stadig har fat i den lange ende”, slutter han og Fløde fortsætter: ”Og så satser vi på at få langt flere trofaste følgere efter koncerten. Vi satser på at fange nogle af de mennesker, der reagerer på vores statusopdateringer på de sociale medier eksempelvis, og få dem gjort til mere loyale fans, som kan tjene som opinionsdannere. Vi tror på, vi har fat i et segment, som vi gennem vores samfundssatiriske tekster kan vække og røre.”

Koncerten finder sted på Kaosambassaden, Stemannsgade 9D, 8900 Randers C, lørdag den 19. august kl. 20:00.

Kommentarer