Sønder Borup

Stort cykelevent i Randers med finale i Fussingø

Fra Randers Bike Week 2019. Fremsendt foto

I dagene 6. til 9. august er Randers Cykleklub af 1910 medarrangør af Randers Bike Week, et etapeløb for alle licensklasser lige fra de yngste på 9-10 år til elite klassen.

Randers Bike Week har efterhånden været kørt i flere år, og ligger normalt midt i cykelsæsonen. Sådan er det ikke i år, hvor Covid-19 har sat en stopper for mange sportslige arrangementer, men det betyder til gengæld, at det for alvor bliver åbningen på den danske cykelsæson.

Løbet køres med Covid-19 restriktioner, og forsamlingsloftet overholdes naturligvis også, oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse.

Med deltagerrekord på over 700 deltagere i år, har det derfor været nødvendigt tænke i alternative løsninger; blandt andet ved at fordele de mange starter ud over en længere periode hver dag og lade de forskellige felter køre lidt kortere distancer på etaperne.

Flere typer løb

De første tre dage foregår løbene omkring Sdr. Borup med mål på Metervej, torsdag kører alle ryttere enkeltstart, fredag skal der køres Criterium på en kort rundstrækning, og lørdag køres der linieløb på en lidt længere rundstrækning. Søndag køres finalen på en meget kuperet rundstrækning ved Fussingø.

Guf for cykelentusiaster

– Både danske og udenlandske ryttere har meldt deres ankomst til årets løb, hvilket giver nogle meget flotte felter i alle klasser, og både på herre og kvindesiden har yderst interessante ryttere meldt sig til, fortæller Jørgen Schmidt, som er presseansvarlig i Randers Cykleklub af 1910.

– På kvindesiden deltager de professionelle Amalie Didriksen, Julie Leth og Trine Schmidt – de kører dog ikke med i Dame klassen, men deltager ifølge aftale med landstræneren i herrernes C-klasse, for at få ekstra fart i benene inden DM og EM, lyder det.

I Elite klassen er alle de stærke danske teams meldt til, og også professionelle Lasse Norman Hansen har meldt sin ankomst til løbet, foruden det stærke norske team, Uno-X Pro Cycling.

– Så der er virkelig lagt op til nogle vilde og festlige cykeldage i og omkring Randers, siger Jørgen Schmidt.

Træning til danske mesterskaber

14 dage efter Randers Bike Week skal de danske mesterskaber køres, så løbet i Randers bliver en god test af formen for Elite og U19 rytterne m/k.

Randers Cykleklub af 1910 har store forventninger til egne ryttere og forventer, at de kan blande sig i topstriden i flere klasser, siger Jørgen Schmidt.

– Da, der endnu ikke har været kørt danske cykelløb endnu, er det selvfølgelig svært at vide, hvor de står i forhold til konkurrenterne, men baseret på sidste års resultater, og de interne løb, de har kørt i år, så er vi sikre på, at flere af dem køre med om sejren, lyder det fra pressechefen, som sammen med arrangørerne ser frem til nogle gode cykeldage i sol og varme.

Læs mere på randersbikeweek.dk

Kommentarer