Kultur og events

Store laks hevet i land i årets Gudenåkonkurrence

Ved Gudenåkonkurrencen 2019 gik 1. pladsen i laks til Jens Lützhøft med en imponerende fisk på 12,62 kg og en længde på 107 cm.

Gudenåkonkurrencen 2019, som blev afviklet fredag og lørdag bød på store fangster, og sportsfiskerforeningerne og deltagerne udtrykker samstemmende, at Gudenåen er i topklasse som laksevand.

Konkurrencens 257 deltagere fangede i alt 38 laks, men det er dog ikke så meget antallet af laks, der var imponerende. Det var størrelsen på de fangede laks. Forskellen på 1. og 2. pladsen var sølle 50 gram!

Førstepladsen i laks gik til Jens Lützhøft med en imponerende fisk på 12,62 kg og en længde på 107 cm.

2. pladsen gik til Mathias Vandkrog med en lige så imponerende laks på 12,57 kg og 110 cm lang. Det var i øvrigt første gang, at han fangede en laks.

I alt var der præmier til 13 laks. De 13 præmiegivende laks havde i øvrigt et gennemsnit på hele 6, 96 kg. Dette gennemsnit placerer Gudenåen helt i top – også målt med andre kendte vandløb i norden.

Gudenåen endda langt fra forløst sit potentiale. Det var blandt andet et emne som borgmester Torben Hansen da også kom ind på i sin tale ved præmieoverrækkelsen. Man kan nemlig ikke være i tvivl om, at Randers kommune går ind for en løsning, der giver fri bevægelighed for vandrefisk i Gudenåsystemet.

Ud over de imponerende laksefangster, blev der fanget 19 havørreder, men her var størrelsen på helt andet niveau. Største havørred var på 2,60 kg 62,5 cm og blev fanget af Martin Velling.

I juniorklassen vandt Viktor Andersen lakseklassen med en laks på 3,93 kg 76,5 cm, mens Sebastian Jansen med en havørred på 1,25 kg og 50 cm vandt juniorklassen.

Formand for Randers Sportsfisker Klub, Jan Hyllested, glæder sig over en vel gennemført Gudenåkonkurrence og retter en særlig tak både sponsorer og alle de engagerede frivillige.

2. pladsen gik til Mathias Vandkrog med en imponerende laks på 12,57 kg og 110 cm lang.

Kommentarer