Randers By

Svømmedanmark træner online med Lonnie fra Swimteam Neptun i Randers

Swimteam Neptun – her med Lonnie Boe Pedersen – afholder online træning hver onsdag kl. 16 på ZOOM, og svømmere fra 10-11 års alderen og opefter kan være med.

Mens det har været umuligt at mødes i svømmehallerne, har Swimteam Neptun (STN) lagt sig i selen for at mødes med svømmerne over TEAMS, ZOOM mv. Stærkt bakket op af de fysiske trænere for STN; Lise Skjærris Lund, og særligt Lonnie Boe Pedersen.

Udover træninger for svømmerne kun i Randers, har Lonnie sammen med STN hostet online træninger for hele svømme-Danmark. Og det er lykkedes hen over bare 2 træninger at samle tæt på 250 deltagere, og det uden at vide, hvor mange der trænede sammen fra én skærm, hvilket vi kunne se en del gjorde.

Det har været et erklæret mål for STN at opretholde så meget fællesskab som overhovedet muligt, i disse tider, hvor især og netop fællesskabet er udfordret. STN har derfor arrangeret online konkurrencer for svømmerne, online workshops hvor svømmerne lærer om svømning og træning, konkurrencer på motionsdelen via netværket STRAVA og meget mere. Og så altså online fysisk træning.

Men i fællesskab med Lonnie oplevede klubben, at der var et potentiale for at løfte indsatsen en tak. Både fordi vi gerne vil vise hvor dygtig en fysisk træner vi har! Og dét har vi i klubben, både Lonnie og Lise! Men også fordi potentialet for at samle svømmere fra hele landet til fysiske online træninger giver svømmerne et KLART billede af, at der ér stadig et stort fællesskab, de ér en del af det store fællesskab, og der ér noget at glæde sig til og vende tilbage til!
Og vi er glade for at flere danske klubber er købt ind på ideen om at pleje fællesskabet på tværs!

Cheftræner for STN, Morten Brøndum udtaler: “Det er en svær tid, en rigtig svær tid. Og vi vil utrolig gerne vores svømmere, vi vil utrolig gerne deres ve og vel. Det er op til os at skabe potentiale for glæde, motivation, fællesskab. Og med en kæmpe kapacitet i stalden, som Lonnie, må vi sige, at vi er lykkedes på bedste vis med denne idé – og vi har mere på vej, som I sikkert vil høre mere om snart”, slutter Morten Brøndum, med et blink i øjet.

Træningerne foregår hver onsdag kl. 16 på ZOOM, og svømmere fra 10-11 års alderen og opefter kan være med. Træningerne kræver en måtte, eller et håndklæde, til at skåne knæene. Og fx en taske fyldt med bøger. Så Lonnies store kreativitet gør også, at Lonnie har skruet et højkvalitetsprogram sammen, der ikke kræver de store forudsætninger. Man kan være med én gang og få meget ud af det, og man kan være med flere gange og få endnu mere ud af træningen!

Swimteam Neptun håber først og fremmest på, at de snart kan vende tilbage til vandet og svømmetræningen i en eller anden form, som dog er det svømmeklubben gør bedst. Men indtil videre er klubben tilfredse med de tilbud, som det er lykkedes at stable på benene til svømmerne.

Kommentarer