Spentrup

Spentrup-pige skal overrække buket til Prinsessen

11-årige Kamille Skøtt fra Spentrup skal overrække buketten, når Prinsesse Benedikte på søndag gæster Spentrup og Hvidsten. Pressefoto

Det bliver den 11-årige Kamille Skøtt fra Spentrup, som skal være blomsterpige, når Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte besøger Spentrup Kirke den 11. oktober.

Kamille går i 5B på Blicherskolen i Spentrup, og har været KFU-spejder i St. Blicher Gruppe i Spentrup i 5 år. På sin spejderuniform bærer hun en lang række mærker, som bevis på, at hun har gennemført flere forskellige færdigheder inden for spejderkorpset.

Det er første gang, at Kamille har set et medlem af den kongelige familie i virkeligheden. Derfor er hun meget spændt på, at skulle møde Prinsesse Benedikte.

Det var bæverleder Kaj Rasmussen fra spejderne i Spentrup, som spurgte Kamilles mor, om ikke Kamille kunne tænke sig at være blomsterpige, og stå i forreste række ved det kongelige besøg.

Da Kamille hele tiden har kunnet lide Kongehuset var hun ikke i tvivl, og sagde straks ja.

– Jeg synes, Kongehuset er spændende. Der er så meget historie i det, og så er der lidt eventyr over det, siger Kamille, som selv har haft en drøm om at være prinsesse.

– Men når prinsesse Benedikte kommer, så kan man jo se, at medlemmer af Kongehuset er helt almindelige mennesker af kød og blod.

Kamille er dog ikke i tvivl om, at hendes interesse for Kongehuset vil være større efter mødet med en ægte prinsesse.

Sammen med sin mor, Gitte, har hun øvet sig i at neje, men har også øvet lidt på egen hånd. Derfor er hun rimelig sikker på, at det nok skal gå godt.

Prinsesse Benedikte skal deltage i en befrielsesgudstjeneste i Spentrup Kirke, hvor skuespiller Bodil Jørgensen er gæsteprædikant.

Efter gudstjenesten deltager prinsessen blandt andet i en frokost på Hvidsten Kro, hvorefter hun lægger en krans i Mindelunden, hvor otte medlemmer af Hvidstengruppen ligger begravet.

Kommentarer