Stevnstrup

Sidste pengeinstitut lukker i Stevnstrup – sparekassen flytter til Randers midtby

Borgerne i Stevnstrup mister nu sit sidste pengeinstitut når Langå Sparekasse lukker sin lokalafdeling i byen.

Aktiviteten i lokalafdelingen i Stevnstrup har været faldende de seneste år, hvor folk ikke længere har samme behov for fysisk at komme i banken. Dermed er der ikke grundlag for at opretholde en filial med tre ansatte.

Det er godt et halvt år siden, den nye direktør i Langå Sparekasse, Morten Vagnø, satte sig i direktørstolen i Langå. Nu er han klar med den strategi, der skal sikre en sund og bæredygtig forretning for sparekassen i de kommende år.

”Vi vil gerne udvikle Langå Sparekasse frem mod en ny tid. Vores styrke er at rådgive privatkunder og det lokale erhvervsliv, og det er det fundament, vi ønsker at bygge videre på,” siger Morten Vagnø og fortsætter: ”Vores base i Langå er god og solid, og nu ønsker vi at blive et godt og realistisk bud på et pengeinstitut med højt serviceniveau, også for privatkunderne i Randers.”

Afdelingen i Stevnstrup flytter til Randers

”Vi flytter nu afdelingen i Stevnstrup til Randers midtby, så folk kan se, at her ligger et lokalt pengeinstitut, der tilbyder god rådgivning i øjenhøjde. Vi lægger vægt på at yde personlig service og at være tilgængelige. Hver kunde har naturligvis sin egen personlige rådgiver, som har fokus på den enkeltes behov. På den måde er vi et interessant alternativ til de store banker. Og det vil vi gerne synliggøre ved at være til stede i Randers.”

Når Langå Sparekasses afdeling i Stevnstrup flytter til Randers, kan man fokusere ressourcerne. Afdelingen i Stevnstrup er meget lille, og det daglige antal ekspeditioner har været faldende, især de seneste år. Samtidig er der mange af kunderne i afdelingen, der ikke længere bor i selve Stevnstrup. Muligheden for at hæve penge i byen bevares dog, da sparekassens pengeautomat i de eksisterende bygninger beholdes.

Hovedkontoret ligger fortsat i Langå

Kunderne i Langå kan være helt rolige: ”Vi bliver ved med at have vores hovedkontor her i Langå. Her sker der ingen ændringer,” siger direktøren. ”Vi vil fortsat være det lokale pengeinstitut med dybe rødder i lokalsamfundet. Kunderne bakker op om os her, og vi ønsker at gøre Langå Sparekasse endnu mere solid, således at vi fortsat kan give noget tilbage til lokalsamfundet.”

Det største bidrag, Langå Sparekasse har givet til lokalsamfundet, var donationen til etableringen af Kulturhuset Langå i 2008. Her gav man først 1,5 millioner kroner. Og da Langå-borgerne indsamlede op mod en halv million til Kulturhuset, gav sparekassen yderligere en halv million. Altså 2 millioner kroner i alt.

Vil fortsætte med at bidrage til lokalsamfundet

”Vi vil gerne sikre forretningsgrundlaget, så vi fortsat kan bidrage til lokalsamfundet. Ved at åbne os mod Randers kan vi fremtidssikre forretningen, udvikle os frem mod en ny tid og ikke mindst invitere nye kunder indenfor. Vi glæder os meget til det, da vi ser et stort potentiale i Randers,” siger Morten Vagnø og fortsætter: ”Tidspunktet for flytningen er ikke fastlagt endnu, men vi forventer, at det bliver inden for et halvt år. Først skal vi finde de rigtige lokaler i Randers og have sat det rigtige hold.”

 

Kommentarer