Langå

Sognepræst i Langå søger julegodter til madbank

Anna-Christine Elming, sognepræst i Langaa. appellerer til at donere til madbanken, der var en kæmpe succes sidste år. Foto:Niels Drescher Pedersen

Sidste år fik sognepræsten i i Langå idéen til en såkaldt madbank i Langå og Torup Sogne, der endte med at blive en overvældende succes. Folk støttede stærkt op om initiativet, hvilket betød at familier og andre borgere med få økonomiske midler, kunne søge om at modtage en pose med med godter til juledagene.

Idéen med madbanken er nemlig, at borgere med lidt overskud til at købe ekstra ind, end det de selv kan bruge, kan give lidt videre til dem, der har behov for lidt hjælp, fortæller sognepræst Anna-Christine Elming, der er initiativtager til det hjertevarme tiltag.

Det betyder alverden for dem, der søger om hjælp

Sognepræsten opfordrer til, at Langå-borgerne igen i år støtter stærkt op om madbanken.

– For os med lidt ekstra penge på lommen, betyder det ikke så meget, om man lige bruger lidt ekstra penge på kaffe eller julegodter, men derimod betyder det alverden for dem, der har søgt om hjælp fra madbanken. Derfor vil jeg stærkt opfordre til, at folk igen bakker op om projektet, så vi kan få nogle madposer ud, siger hun.

– For os med mange penge på lommen, betyder det ikke så meget, om vi bruger nogle ekstra hundrede kroner på kaffe eller andet godt. Men det gør det altså for dem, der modtager hjælpen fra mad-banken. Derfor vil jeg blot opfordre til, at folk igen bakker op om projektet, så vi igen i år kan få nogle madposer ud til dem, der har behovet, siger Anna-Christine Elming.

Madbanken tager imod alle madvarer, der ikke krævet et køleskab. Det kan eksempelvis være kartofler på glas, rødkål, mandler, nødder, slik, kaffe, te, grødris og chokolade. I år har menighedsrådet i øvrigt tilsagn fra en sponsor, der betaler for frisk frugt og flæskesteg.

Så hvis man har overskudet til at købe lidt mere ind, end hvad man selv har brug for, så kan man donere det til “mad-banken” i Præstegården Gyldevej 1, eller i Annekset på Ulstrupvej 30 i Langå. Sidste dato for foræringer er den 18. december. 

Man kan ansøge om at modtage julehjælp, men dette skal ske seneste den 16. december til Anna-Christine Elming på Præstegården Gyldevej 1 i Langå

I ansøgningen skal du skrive:

  • Dit navn og din adresse
  • Husstandens størrelse
  • Navn og alder på børn under 12 år
  • Kort begrundelse for, hvorfor man søger.

 

 

Kommentarer