Vorup

Socialdemokratiet i Randers vælger kandidat til Regionsrådvalg i 2021

Formand for Socialdemokratiet Sydkreds afdeling i Randers, Børge Sundahl siger her tillykke med en buket blomster til den nye regionsrådskandidat Gitte Færgemann. Foto: Jan Szwed.

55-årige Gitte Færgemann fra Vorup er valgt som den eneste forslag til 1.-valg regionsrådskandidat for Socialdemokratiet Randers Sydkreds på en ekstraordinær generalforsamling torsdag aften.

– Jeg har stor erfaring med arbejdet i en politisk styret organisation – jeg har arbejdet i Aarhus Kommune, Aarhus Amt og som afdelingsleder i Region Midtjylland samt 25 år i fagbevægelsen, og p.t. arbejder jeg som koordinator og faglig sekretær i 3F Randers, siger Gitte Færgemann.

Én af Gitte Færgemanns mærkesager er at skabe en bedre psykiatri.

– Jeg vil kæmpe for, at alle patienter får den behandling, de har behov for, så der ikke er et A- og et B-hold. Der skal gøres op med uligheden i sundhedsvæsenet og den manglende ligestilling af fysisk syge patienter og psykiatriske patienter.

Derudover mener hun, at det er vigtigt med nærhospitaler tættere på borgerne samtidig med, at der er højt specialiserede afdelinger.

– Jeg vil støtte op om sundhedscentre, som vi gør i Randers i samarbejde med Randers Kommune og Region Midtjylland. Forebyggelse er yderst vigtig og specielt når vi taler om børn, pointerer hun.

Der skal være valg til regionsrådet 16. november 2021.

Kommentarer