Erhverv

Slipper bilrattet og dyster på cyklerne

De 20 cykelambassadører glæder sig til at dyste mod hinanden på cyklerne i otte måneder.

Ansatte fra Regionshospitalet og Randers Kommune skal i otte måneder battle om at ændre transportvaner og give hinanden baghjul på cyklerne. De to store arbejdspladser sender den 4. marts 20 cykelambassadører af sted som fortrop. De skal inspirere og motivere deres kollegaer i cykeldysten.

– Projektet er en del af Randers Kommunes strategi for at få flere ud af bilerne og op på cyklerne i en tid, hvor bilerne bliver mere og mere populære. Derfor er det oplagt, at de to største arbejdspladser, Regionshospitalet og Randers Kommune, går forrest, når det gælder om at ændre transportvaner til gavn for sundheden og miljøet – siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Cykelambassadører motiverer
I forbindelse med duellen har de 20 cykelambassadører lånt elcykler, som de skal cykle på til arbejde mindst tre dage om ugen i otte måneder. De skal også tracke alle deres cykelture og deltage i sundhedstjek og cykelkonkurrencer sammen med de andre ambassadører. Derudover skal de forsøge at få flere af deres kollegaer til at cykle til jobbet:

– Jeg kører til daglig i bil til jobbet, og har længe villet i gang med at cykle for at komme i bedre form. Derfor var det skønt at blive udvalgt som cykelambassadør. Jeg har en stor kontaktflade med mange ansatte på hospitalet og glæder mig til at motivere flere af mine kollegaer til at følge mig på cyklen til jobbet – fortæller Inge Mønster, der er én af de 10 cykelambassadør på Regionshospitalet.

Inge Mønster har knap 10 kilometer til jobbet på hospitalet. Cykelambassadør Morten Hagbard Madsen fra Randers Kommune har til gengæld 32 kilometer til arbejde. Han har valgt stille bilen 9 kilometer fra sit job og tilbagelægge de sidste kilometer på cykel:

– Jeg cyklede meget før i tiden, så jeg savner den friske luft og at være ude i det fri. Jeg glæder mig derfor til at kunne cykle et stykke af vejen og rulle hurtigt forbi bilerne i morgentrafikken – siger Morten Hagbard Madsen, der er ansat i Børn og Unge sekretariatet i kommunen.

Cykelkampagnen på de to arbejdspladser er led i cykelprojektet “Cykling i byen.” I forbindelse med projektet bliver der anlagt cykelsti på begge sider af Vestervold i Randers, ligesom der kommer flere p-pladser til cykler i centrum af Randers samt opstillet cykeltællere og flere pumper til flade dæk.

Kommentarer