Debat og politik

SF i Randers får det første Folketingsmedlem nogensinde

Med mere end 2.600 personlige stemmer ved gårsdagens valg, er SF’s byrådsmedlem i Randers, Charlotte Broman Mølbæk valgt til Folketinget. Charlotte Broman Mølbæk blev valgt til Randers Byråd i 2013 og er i dag formand for Socialudvalget. Denne plads overtager førstesuppleant Rosa Lykke Yde.

– Det er helt uvirkeligt. Jeg er lige kommet tilbage fra valgfest i København, og nu skal jeg så tilbage til København, hvor der er gruppemøde fredag formiddag. Det her har vi gjort selv her i Randers. Vi har haft en helt vild kampagne, hvor vi har været synlige i bybilledet og i de mindre byer. Jeg er så glad og stolt over alle de frivillige, der har kæmpet sammen med mig i denne lange valgkamp! Jeg sætter stor pris på alle de, der valgte at stemme på mig personligt. Jeg er overvældet og meget taknemmelig, fortæller Charlotte Broman Mølbæk.

Ved valget blev SF næsten fordoblet, og det kunne også ses på resultatet i Randers. I Randers Nord-kredsen gik SF fra 3,2% til 6,3%, og i Sydkredsen gik SF fra 3,7% til 6,7%.

For at kunne passe sit nye arbejde som folketingsmedlem overlader Charlotte Broman Mølbæk pladsen i byrådet og som socialudvalgsformand til førstesuppleanten Rosa Lykke Yde, der som formand for SF i Randers har været meget engageret i byrådsarbejdet.

– Jeg er for det første lykkelig for, at Charlotte er blevet valgt ind. Det er kulminationen på et langt sejt træk for at rejse SF og den lokale partiforening. Derudover er jeg også rigtig glad for, at kunne træde ind i byrådet og udføre et stykke arbejde, som jeg virkelig brænder for. Jeg glæder mig til fortsat at samarbejde med Charlotte, så vi kan løfte sager både lokalt og på Christiansborg.

Kommentarer