Randers by

Senior Erhverv har skabt netværk til jobsøgere i 10 år

Netværket for jobsøgende seniorer i Randers markerer 10-års jubilæum tirsdag 12. november kl. 15-18.

Det sker i den gamle hovedvagtsbygning på kaserneområdet i Randers Nordby, Dannevirkevej 20, 8930 Randers NØ.

Formand for beskæftigelsesudvalget Ellen Petersen og formand for Senior Erhverv Kronjylland Trine Kirkegaard holder tale. Under receptionen bliver der rig mulighed for at få tips og tricks til at skaffe egne succeser i jobsøgningen. Netværket er vært med et mindre traktement og alle interesserede er velkomne.

– Kontakten til de lokale virksomheder er en af flere måder, hvor vores jobsøgende skaffer sig viden om, hvilke udviklingstendenser, der er indenfor en bestemt branche – fortæller formand Trine Kirkegaard.

Det grå guld glimter igen
Seniormedarbejdere har flere jobmæssige kilometer i benene viser et nyt forskningsprojekt på Aalborg Universitet, der understreger, at seniorer i høj grad bliver værdsat på mange arbejdspladser. Arbejdsgiverne fortæller, at de ældre medarbejdere kommer med erfaringer og evner, som de unge ikke har.

Alligevel rammes mange 50+ arbejdssøgende af sortsyn og opgivenhed, fordi de gennem medierne har fået indtryk af, at det er svært at komme ind på arbejdsmarkedet igen. Men statistikkerne viser noget andet, hvis man kigger på seniorer som helhed.

– De aktive jobsøgende i vores lokale netværk i Senior Erhverv er parate til at hjælpe hinanden. De tager én gang om ugen ud på virksomhedsbesøg – oplyser Trine Kirkegaard. Mange virksomheder tager godt imod besøgene. Det viser sig ved, at virksomhedslederne tager sig tid til at vise rundt, og fortælle om hvad de laver.

Seniornetværket har en CV-database over medlemmernes kompetencer. De har en bred repræsentation af jobsøgere i mange brancher, som for eksempel pædagog, handicaphjælper, værkfører, pedel, oversætter, sælger, AC’er m.fl. Alle i netværket er frivillige. Netværket er støttet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Kommentarer