Randers midtby

Selvhjælp Randers – børn i sorg Jes Dige

Jes Dige. Pressefoto.

Selvhjælp Randers er vært for et spændende oplæg med Jes Dige om sorgarbejde.

Jes Dige har gennem 25 år været en fremtrædende karakter inden for arbejdet med børn og unge i sorg. Først gennem sit mangeårige samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, og nu som frontfigur hos SKYGGEBØRN.

Selvhjælp Randers glæder sig til at byde Jes Dige velkommen, og glæder sig til at høre hans oplæg, som vil handle om hans arbejde med børn og unge i sorg. Selvhjælp Randers giver alle frivillige, forældre, fagpersonale eller alle andre interesserede mulighed for at komme og høre hans oplæg.

Oplægget finder sted tirsdag den 5 marts 2019 klokken 19-21 i fritidscentret i kongressalen, Vestergade 15, 8900 Randers C. Det koster 30 kr. pr. person at deltage, og overskuddet går til børn og unge i sorg.

Tilmelding sker ved at kontakte dagligleder af Selvhjælp Randers Majbritt Bargsteen på tlf. 29451744.

– Masser af børn lever i de voksnes blinde vinkel, og er alene med deres sorg. Skal vi hjælpe dem, skal vi tænke sorg på en ny måde. Sorg kan have mange årsager og ansigter. Det kan være sorgen over at have en syg bror, at mor er misbruger, eller at far er psykisk syg. Mange eksisterende tilbud opstiller kriterier for, hvem der er berettiget til at få hjælp, for eksempel, om der er sket et dødsfald, hvad forælderen er død af, og hvor lang tid siden, det er?, siger Jes Dige.

Den slags kassetænkning vil SKYGGEBØRN gøre op med ved at skabe et åbent og gratis tilbud, der ikke sorterer børn fra, men åbner døren for dem, der har brug for hjælpen.

Behovet er enormt, hvilket for nylig blev meget synligt i kølvandet på DR1 dokumentaren ”Mor er død – men det taler vi ikke om”, hvor mange hundrede familier kontaktede mig og de andre medvirkende og fortalte, at de ikke havde noget sted at gå hen med deres sorg.

Tilbuddet i SKYGGEBØRN, der siden opstarten i januar er blevet forøget med yderligere 8 grupper – til nu i alt 12 grupper på landsplan, skal over de næste år cementeres så børn og deres familier ikke skal være i tvivl om hvor de kan hente hjælpen, når det er allermest påkrævet.

Den store fælles viden og erfaring som SKYGGEBØRN har indsamlet, vil vi også i samarbejde med Aalborg Universitet, udvikle vigtig forskning og evidens på.

Mange børn i sorg oplever stadig en stor berøringsangst fra deres omgivelser. SKYGGEBØRN vil gøre sit for at nedbryde tabuet, så børnene ikke bliver stigmatiseret, men føler sig som en del af fællesskabet. Vi tror på, at det er helt afgørende, hvis børnene skal have et godt liv med deres sorg tilføjer Jes Dige.

– Jeg er rigtig glad for at vi får besøg af Jes Dige. Han er jo en af de fagpersoner, der ved rigtigt meget om børn og unge i sorg. Formålet med dette arrangement er at forældre, fagpersoner og frivillige kan få en større viden omkring børn og unge i sorg,
men også at vi her hos Selvhjælp Randers, kan tilegne os viden til brug i gruppeforløbene for børn og unge i sorg. Vi har allerede nu børn, der står på venteliste til gruppeforløb som vi håber at vi snart kan starte op. Jeg glæder mig rigtig meget til at være vært for et oplæg med Jes Dige, og jeg håber at rigtig mange vil deltage, siger Majbritt Bargsteen leder fra Selvhjælp Randers.

FJ Biler A/S i Randers har doneret 2000 kr. til dette arrangement, hvilket Selvhjælp Randers er meget taknemlige for. Direktør Lars Thomadsen udtaler, at han har valgt at støtte projektet, da børn og unge i sorg er en god sag at have fokus på.

Kommentarer