Gjerlev

Boligkøberne vælger Randers til, men hvad med Gjerlev og Havndal

Salgstiden for boliger i Randers Kommune har det sidste år taget et dyk på 16 procent, skrev Randers Netavis i sidste uge. I Randers opland er det dog ikke alle borgere, der deler oplevelsen af en kommune i positiv udvikling. 

Torsdag i sidste uge bragte Randers Netavis en artikel, som blev positivt modtaget af hundredevis af randers-borgere på Facebook. Artiklen citerer boligsiden.dk, der blandt andet skriver, at Kronjyllands hovedstad oplevede et dyk i salgstiden på hele 16 procent, når 2016 sammenlignes med sidste år.

Læs også:  Fordomme preller af på køberne – huse i Randers rives væk

Randers Kommune og borgmester Claus Omann Jensen var blandt de mange brugere, der delte artiklen på Facebook.

“Randers kommune er i vækst. Boligernes liggetid falder og priserne stiger. Det kan jeg godt forstå. Vi bor et natursmukt sted, masser af arbejdspladser, central beliggenhed med god infrastruktur, masser af indkøbsmuligheder, god ældrepleje, skoler, børnehaver, uddannelsessteder – ja jeg kunne blive ved. Alt i alt et godt sted at bo og arbejde,” skrev Claus Omann Jensen.

Hvor stor er salgstiden i Gjerlev?

Ikke alle borgere var dog ligeså positivt stemte som borgmesteren. Tina Anita Nielsen bor i Gjerlev, som i 2015 oplevede at et flertal i byrådet besluttede at lukke Gjerlev-Enslev skole. Hun reagerede på netavisens artikel med følgende modspørgsmål:

“Hvor stor en stigning har der så været i salgstiden i Gjerlev, siden skolen lukkede ?”.

Skolen har kæmpestor betydning

En helt ny spørgeundersøgelse fra Boligsiden.dk viser, at skolen har kæmpe betydning for, hvor man vælger at bo. Mere end halvdelen af 1078 brugere på Boligsiden.dk mente, at det var vigtigt for dem at købe bolig i et område med en god skole.

– Naturligvis betyder det meget for os, at vores børn trives og udvikles i den lokale skole. Derfor prioriterer mange at bosætte sig i et område med en god skole, så skolen skaber en tryg ramme for børnene, udtaler Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

“Vi skulle aldrig være flyttet til Randers Kommune”

Camilla Trampedach Schultz bor også i Gjerlev og var med i den styregruppe, der kæmpede for at stable en friskole på benene i byen. Hun mener, at der er sket en forandring, efter at byen ikke længere har skolen som samlingspunkt.

– Vores børn er splittet for alle vinde, og det er blevet en større udfordring at holde fast i fællesskabet i byen. Det er som om, at byrådet har en tendens til at glemme, at over 30.000 af byens borgere faktisk bor i oplandet, siger hun.

Det er i øvrigt ikke kun Gjerlev, der mærker konsekvensen af skolelukninger. Længere nordpå i Havndal mistede de overbygningen i 2014, hvilket senest har ført til en ophedet debat på Facebook, hvor en bruger blandt andet skrev:

–  Vi skulle aldrig været flyttet til Randers kommune. Vi skulle have blevet i Mariagerfjord, men Havndal troede, at Randers ville blive meget bedre, så vi stemte for at forlade Mariager fjord kommune, skrev en borger i en ophedet debat om skolelukningen på facebook-siden.

Læs også: Borgere i oprør på Facebook om Havndal Skole

 

Kan du lide, hvad du læser? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” Randers Netavis her

Kommentarer