Råsted

Så er det afgjort – Statoil i Råsted bliver til Shell

Magnus Madsen foran Statoil-tanken i Råsted. Fra 6. november er en æra slut, når tanken kommer i nye klæder som Shell-station. Foto: Randers Netavis

Hvis nogen har undret sig over, at Statoil i Råsted og på Hadsundvej i Randers stadigvæk hedder Statoil, når de fleste andre Statoil-tanke i landet har skiftet navn til Circle K, så kommer forklaringen her.

Siden maj 2016 har det været en kendt sag for de fleste, at alle Statoil-tanke og -butikker landet skulle skifte navn og logo til Circle K.

Det er sket som en konsekvens af, at Statoil Fuel & Retail helt tilbage i 2012 blev solgt til den canadiske virksomhed Couche-Tard i 2012, som med Circle K-konceptet vil skabe et nyt, internationalt brand.

Farvel til Hadsundvej

Hos Statoil i Råsted, der er ejet af Magnus Madsen, som i mange år også har været forpagter af Statoil på Hadsundvej i Randers, har man imidlertid valgt at gå en anden vej.

– Det nye, strømlinede koncept betyder, at ejerne vil have fuldstændig kontrol over butikkerne, så alle forpagtere af Statoil-stationer er opsagt her pr. 1. oktober, fortæller Magnus Madsen, som nu må sige farvel til forretningen på Hadsundvej.

– I slutningen af september tæller vi op og afleverer nøglerne, og så er det farvel-og-tak til tanken på Hadsundvej, fortæller han.

Fra orange til gult

For så vidt angår tanken i Råsted, som han selv ejer, har Magnus Madsen sammen med 14 andre selvstændige Statoil-tankstationer fundet en anden fremtidig model.

– Ejerne af Circle K har heller ikke ønsket at fortsætte samarbejdet med os selvstændige tank-indehavere. Så vi gik i stedet sammen om at forhandle en god aftale i stand med et andet selskab, forklarer han.

Valget faldt på Shell, så fra starten af november vil man kunne møde den karakterisktiske muslingeskal og de gule farver på tanken i Råsted.

Lukker i to dage

En transformation, der dog lige tager et par dage at gennemføre, da alt skal skiftes ud – både tankanlæg samt interiør og betalingssystem i butikken.

– Mandag den 6. november piller vi hele herligheden ned, og så åbner vi både butik og tank igen onsdag, fortæller Magnus Madsen, som er overbevist om, at man med Shell får et godt brand, som også er internationalt kendt – og derfor vil også turister nemt kunne finde vej til tanken.

Food Stop

For de lokale kunder kommer transformeringen ikke til at betyde det store.

– Udover nyt udseende, så bliver den mest synlige ændring nok, at vi måske får et større udbud i vores fast food, fordi vi sandsynligvis kobler os på Shell-butikkernes ’Food Stop’ koncept, fortæller Magnus Madsen, men understreger, at der ikke bliver tale om hverken ombygning eller udbygning på nuværende tidspunkt.

– Tanken ligger et godt sted med et stort klientel både til kiosk og til vores pakkeafhentning, som hele tiden bliver større, siger han.

Personligt glæder han sig til at komme videre i det nye regi.

– Nu, hvor beslutningen er taget, kan det kun gå for langsomt, lyder meldingen.

Historik

1989 til 93 forpagter Magnus Madsen Statoil Råsted, ejet af Verner Skaarup, hvor han også har arbejdet som ung.

1993 – 99 er Verner tilbage på tanken i Råsted.

1999 køber Magnus Statoil Råsted af sin tidligere chef.

2003 forpagter Magnus samtidig Statoil i Søften.

2008 forpagter Magnus i stedet for Søften Statoil Hadsundvej i Randers. En aftale der udløber 31. september i år.

6. november i år skifter tanken i Råsted navn til Shell efter cirka 30 år som Statoil.

Kommentarer