Øster Bjerregrav

Rekordmange unge samlet til festival med leg, musik og fællesskab

Hele 1.500 FDFere var samlet til en weekend med leg, musik og fællesskab, da FDF Seniorfestival 2019 fandt sted 13.-15. september 2019. Fra FDF Øster Bjerregrav sang, legede og battlede seks unge med hinanden hele weekenden.

Camilla fra FDF Øster Bjerregrav deltog i weekenden sammen med fem andre fra FDF Øster Bjerregrav og 1.500 andre unge FDFere til Seniorfestival 2019. De spændte unge mødtes til en weekend i musikken, komikkens og legens tegn på Kongeådalens Efterskole mellem Vejen og Rødding. Og med unge fra hele landet, var der både mulighed for at knytte nye venskaber på tværs af landet og gense gamle venner.

– Jeg er her for at få oplevelser med hjem der både er hyggelige og musikalske – siger Camilla

Jakob Fauerskov formand for Seniorfestival lægger vægt på, at Seniorfestival er et modsvar til præstationssamfundet og med til at skabe et åndehul for de unge.

– I en verden, hvor alle skal præstere og blive til noget, giver FDF Seniorfestival et åndehul. Her handler det om fællesskab pakket ind i et hav af forskellige oplevelser. Og det særlige er, at vi alle er mere “til stede”.

Et hav af oplevelser
Trods hegnet blev væltet noget roligere end på andre festivaler, så blev festivalpladsen indtaget i bedste festivalstil af rekordmange forventningsfulde FDFere, der alle var klar til musik, fællessang, events, comedy og telthygge. Festivalen bød nemlig på mere end bare musik fra den store Seniorfestival-scene. Event-scenen, som var årets nye initiativ, var nemlig tovholder for events for enhver smag. De arrangerede events spændte lige fra Crazy Banko og sokke-paintball til mere rolige aktiviteter som morgengymnastik, andagt og rundvisning for alle førstegangsfestivalgængere.

Selvom aktiviteterne lyder tilfældige, så er de nøje udvalgt med ønsket om at skabe et fællesskab for de unge, der forpligter.

– Vi gør det for at “tanke” de unge mennesker op med FDF-energi, så de får lyst til mere frivilligt arbejde hjemme i kredsen. Så selvom de kommer efter noget konkret, så kommer de hjem med meget mere. Noget der er svært at beskrive. Og med et stigende deltagerantal, må man sige vi har fat i noget – siger Jakob Fauerskov.

Og aktiviteterne var et hit hos de unge fra FDF Øster Bjerregrav, der i løbet af weekenden både festet med til DJ’ens rytmer og hygget sig med både gamle og nye FDF-venner.

Musik som omdrejningspunkt
Musikken var dog stadig omdrejningspunktet, og mere end 30 bands og kunstnere var derfor klar til at sætte gang i festen fra Seniorfestival-scenen. Mange af de 30 bands kom fra FDFs egne rækker, men også Benal og Egebjerg&Walk kiggede forbi.

FDF har holdt Seniorfestival hvert andet år siden 1991. Det er således 15. gang FDF inviterer til Seniorfestival på Kongeådalens Efterskole, der også i år har 40-års-jubilæum.

Kommentarer