Havndal

Randers-politikere vil flytte byrådsmøder ud på landet

Lars Søgaard,der er formand for landdistriktsudvalget i Randers Kommune, ønsker flere møder ude i landdistrikterne.

Landdistriktsudvalget i Randers Kommune har med et flertal bestående af Venstre og Beboerlisten besluttet, at der som forsøg skal afholdes byrådsmøde i landsbyområderne. Det Konservative Folkeparti, var ét af de partier, der stemte nej til forslaget. Daniel Madié (C) kalder det “mærkelig signalpolitik”.  

Lars Søgaard (V) var en begejstret formand, der efter byrådsmødet i Randers Kommunes landdistriktsudvalg, udtalte:

– Jeg er personligt glad for, at vi kan sende sagen videre med en positiv indstilling. Det er et godt signal at sende overfor landdistrikterne, og jeg håber også, at der er flertal, når sagen via økonomiudvalget forventelig lander i byrådssalen den 5. september, siger han.

Venstre (3) og Beboerlisten (1) stemte ja for forslaget, mens Dansk Folkeparti  (1) og Konservative stemte nej (1). Det ene medlem af Socialdemokraterne undlod af stemme.

Nærdemokrati til hele kommunen 

Lars Søgaard mener, at Landdistriktsudvalget får “enormt meget ud udvalgsmøder” i landdistrikterne. Han tilføjer, at det bl.a. er på baggrund af disse erfaringer, at Venstre stiller forslag om også at flytte enkelte byrådsmøder ud af byrådssalen på Rådhuset. Med møderne ønsker Lars Søgaard, at bringe nærdemokratiet ud i hele kommunen.

– Vi er en stor kommune med et stort opland. Jeg bor selv udenfor Randers by, og hører af og til folk der mener at der er langt ind til ”beslutninger” i storbyen”. Med byrådsmøderne i landdistrikterne håber Venstre i Randers Kommune, at det kan være med til at mindske denne afstanden, som nogen oplever.

I første omgang er der tale om et forsøgsbyrådsmøde for at indsamle erfaringer.

Mærkelig signalpolitik

Daniel Madié, som repræsenterer Konservative i landdistriktsudvalget i Randers Kommune, stemte nej til beslutningen. Han kalder det “mærkelig signalpoliti”.

– Jeg vil meget hellere have, at vi via den politik, vi fører, har opmærksomhed på landdistrikterne. Det er et blålys at tro, at vi kommer nærmere landsbybeboerne ved at holde et byrådsmøde en mandag aften i én af de mange landsbyer, der er  i Randers Kommune.

Daniel Madié understreger, at der allerede bliver holdt mange møder ude i landdistrikterne. Seneste i går, hvor han selv var til stede i Havndal-hallen.

– Vi møder jo ikke borgere ved at afholde møder i et tilfældigt lokale, i en tilfældig landsby, en tilfældig mandag aften. Det lærer vi overhovedet ikke landdistrikterne at kende af. Og i byrådssalen har vi allerede teknologien, der gør, at folk kan følge med. Her har vi medlemmer virkemidler tid rådighed, der gør, at vi kan afholde et professionelt byrådsmøde.

Afviser beskyldninger   

Lars Søgaard afviser beskyldninger om, at det skulle være et populistisk forslag:

– Hvis nogle mener, det er populistisk at komme ud i landdistrikterne for at se lokalområder og høre på borgerne i hele kommunen, så må det stå for deres egen regning, siger han.

Kommentarer