Debat og politik

Randers Kommune med i søgsmål på 737 millioner kroner mod staten

Randers Kommune er blandt de i alt 19 kommuner, som er ved at lægge sidste hånd på et søgsmål mod staten i historisk sag om fejl i udligningssystemet.

En stævning vil formentlig blive indleveret ved Københavns Byret om få dage. Det oplyser advokat Anker Laden-Andersen, som repræsenterer kommunerne, og han anslår, at de har tabt 737 millioner kroner i årene 2017 og 2018.

– Vi har fundet to kommuner, Jammerbugt og Lolland, der er repræsentative for problemstillingen, og som vi vil køre som prøvesager, siger Anker Laden-Andersen.

Kommunerne mener, at de har tabt penge på en fejl i udligningssystemet. Det er det system, der fordeler midlerne mellem landets 98 kommuner ud fra nogle fastsatte kriterier. Fejlen består ifølge de sagsøgende kommuner i, at udlændinges uddannelsesniveau ikke er blevet registreret.

Randers’ andel i søgsmålet skulle ifølge oplysningerne være på 61,3 millioner kroner.

De sagsøgende kommuner skal hver især betale 300.000 kroner i udgifter til advokat. Hvis kommunerne taber sagen, risikerer de at skulle betale modpartens sagsomkostninger. Det kan beløbe sig til et sted mellem tre og fem millioner kroner. Hvis kommunerne omvendt vinder sagen, vil de formentlig få en økonomisk kompensation for deres tab, ligesom staten betaler sagsomkostningerne.

Kommentarer