Erhverv

Randers Kommune kan spare seks millioner på udlicitering

Randers Kommune har ifølge en analyse fra Danske Byggeri et merudliciteringspotentiale på 59,6 millioner kroner med en effektivitetsgevinst på 6,0 millioner kroner.

Randers Kommune kan spare seks millioner kroner om året ved at lade private slå græsset, rydde sne og lappe huller i vejen, viser ny analyse fra Dansk Byggeri. 

I Randers kan kommunen spare seks millioner kroner, hvis den lader private stå for at holde gågaden ren, slå græsset langs vejene og andre vej – og parkopgaver.

Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri, der har kortlagt, hvor meget eller hvor lidt kommunerne udlicitere på de tekniske området. Det er ikke kun i Randers Kommune, hvor man går glip af besparelser, men også Aarhus, Silkeborg og Skanderborg.

– For borgerne er det underordnet, hvem der slår græsset eller rydder sneen, men det er ligegyldigt, hvor mange skattekroner, der bliver brugt til at få det gjort. Jeg håber, at kommunerne vil høste de stordriftsfordele, der kan være ved at give invitere private virksomheder til at give tilbud på opgaverne. Det har blandt andet Favrskov gode erfaringer med, siger Michael Ancher, der er formand for Dansk Byggeri Østjylland.

Besparelsespotentiale for mere end en halv milliard årligt

Alle landets kommuner kan tilsammen spare knap 550 millioner kroner, og de 11 østjyske kommuner kan til sammen spare 54,4 millioner kroner om året ved at udlicitere deres vej  – og parkopgaver.

– Hvis private virksomheder kan løse opgaverne billigere, er der ingen grund til, at kommunerne driver egen gartner – eller håndværksvirksomhed med skattekroner. Det er hverken en fair konkurrence eller en fornuftig brug af skattekroner, siger Michael Ancher.

Kommentarer