Land og by

Randers kommune beholder placeringen som nummer 70

Arkivfoto

Boligportalen Boligdeal.dk har udarbejdet en aktuel analyse som undersøger de geografiske ønsker i mere end 350.000 søgeannoncer og søgeagenter oprettet af boligsøgende danskere over en periode på et år.

Analysen gør boligsøgernes interesse for de forskellige kommuner indbyrdes sammenlignelige ved at regulere for forskellene i kommunernes befolkningstal.

Af de 19 kommuner i Midtjylland ligger Randers kommune trygt og godt i midten af skalaen. Der er dog stadig plads til forbedring. Med et indekstal på kun 3.09 forbliver Randers kommune som nummer 70 ud af de 98 danske kommuner. Placeringen er uændret i forhold til analysen fra 2016.

Helt i toppen af indekset ligger Samsø med et indekstal på hele 51.34.

– Det er tydeligt at mange danskere flirter med tanken om at flytte til Samsø, som er sprunget hele 19 pladser frem i indekset i forhold til sidste års analyse. Samsø har gang i et eller andet, hvilket også underbygges af andre analyser, der viser, at mange mennesker ønsker at flytte deres virksomhed til Samsø, oplyser Thomas Barfod fra Boligdeal.dk.

Om analysen

Danskerne interesse for at bo i forskellige kommuner gøres indbyrdes sammenlignelige ved at relatere antallet af søgninger i en kommune med den pågældende kommunes indbyggertal. Indekstallet fremkommer ved at gange dette tal med 100. Formlen bag en given kommunes indekstal er således: (Antal søgninger i kommunen/indbyggertallet i kommunen)x100.

Se den samlede analyse her: https://www.boligdeal.dk/media/569255/boligdealdks-analyse-over-hvor-danskerne-vil-bo-2018.pdf

Kommentarer