Randers midtby

Randers FC i lokal-derby hos “de hviie” på søndag

Der er lagt i kakkelovnen til et vaskeægte lokalopgør, når Randers på søndag møder AGF på Aarhus stadion.

Se videointerview med Olafur Kristjánsson nederst i artiklen .

Randers FC lagde rigtig fornuftigt fra land, med et 2-2-resultat i Herning imod FC Midtjylland, men glæden skulle vise sig at blive kort. Randers FC snublede i sidste uge på hjemmebane, hvor de indkasserede et 1-0-nederlag imod AaB. Der var ikke ret meget, der fungerede for randrusianerne, da de tabte i egen hule i søndags. Den nye Randers-træner, Olafur Kristjánsson, udtalte efter Midtjylland-kampen, at Randers var heldige med deres to mål. Ligeså heldige var de som bekendt ikke, da AaB var på besøg. Randers er ydermere, siden sidst, blevet en angriber fattigere. Moussa Maazou har ophævet sin kontrakt af personlige årsager. Han vil dog ikke blive savnet lige med det første, da han på det seneste har været skadet. Han har aldrig for alvor trådt i karakter for randrusianerne, så det er sandsynligvis ikke noget, der før indflydelse på det kommende lokalderby.

To af de spillere, der var en del af AGF’s startopstilling i sidste Superliga-kamp, var ejede af Randers FC i sidste sæson. Midtbanekreatøren Mustafa Amini, der har fået sin fodboldopdragelse i Borussia Dortmund, har allerede scoret sit første mål for AGF. Han er en kreativ spiller, som tilmed kan sende fantastiske afleveringer af sted. En anden ting, som sagtens kan blive en trussel for randrusianerne, er Aminis store overblik. Kasper Junker, der ligeledes har en fortid i Randers FC, har været aldeles målfarlig for de hvide. Han kommer til at være en evig trussel for det randrusianske forsvar, der som bekendt har lukket tre mål ind i to kampe. AGF har vundet de to første Superliga-kampe 2-1. Dermed har de indkasseret mål i begge kampe, hvilket ikke virker sandsynligt imod Randers, hvis man tager AaB-kampen in mente.

Kampen, der afvikles søndag aften, er som bekendt et lokalderby. Derfor bliver der uden tvivl tænding på, når de to mandskaber skal stå overfor hinanden. I forbindelse med de tidligere indbyrdes opgør, har der så sandelig også været gang i den. Det har således været mere reglen end undtagelsen, at opgørene mellem Randers FC og AGF har været underholdende fodbold. Intensiteten har for vane at være høj, så det bliver uden tvivl en interessant og intens omgang.

Kommentarer