Randers By

Randers-elever planter Verdensskov på Nordre Fælled

Se billedserie Borgmester Torben Hansen var fredag morgen med til at åbne Verdensskov i Randers. Billedserie: Jan Szwed.

Borgmester Torben Hansen var fredag morgen med til at åbne Verdensskov sammen med elever fra Nørrevangsskolen og Jennumparkens Fritidshjem. Som en del af arbejdet med FN’s verdensmål planter børn fra det nordlige Randers tilsammen 680 små træer på Nordre Fælled. Danmarks første Verdensskov skal være med til at nedbringe CO2 i luften, beskytte det lokale drikkevand og minde os alle sammen om de 17 verdensmål.

Jennumparkens Fritidshjem har i samarbejde med Nørrevangsskolen, Fritidshjemmet Glentevej, KFUM’s institutioner i området – herunder Solgården – sat fokus på FN’s verdensmål.

Fritidshjemmet arbejder for eksempel med mål nr. 15 – Land og by – og mål nr. 11 – Bæredygtige byer. Juniorklubben lavede gaveæsker i foråret gaveæsker af genbrugsmateriale, som er blevet solgt i den lokale Føtex. Pengene er gået til at købe træer, der nu bliver plantet på Nordre Fælled. Her har Skov- og Naturstyrelsen doneret et stykke jord til formålet.

Skoven bliver etableret som en verdensmålscirkel med 17 felter – et felt for hvert mål. I hvert flet bliver der plantet 40 træer af samme sort. Mellem hvert felt bliver der en sti.

Om 4 – 5 år vil der være en fuldvoksen verdensskov til rekreative formål, som også skal minde os alle om verdensmålene. Skoven bliver 55 meter i diameter med en lysning i midten. Skoven kan ligeledes som alle andre skove optage CO2 fra luften og samtidig fungere som et naturligt filter, der beskytter drikkevandet mod nedsivning af kvælstof og pesticider.

– Jennumparkens Fritidshjem bliver nødt til at gå foran. Det er vigtigt at give vores børn nogle gode vaner og lærer dem om vigtigheden af at passe på vores klode. Også vores personale og forældre skal kende til verdensmålene og vide, hvordan de kan være med til at gøre en forskel, siger institutionsleder Birgitte Sørensen.

Randers Kommunes miljø og naturfolk klargør området inden der torsdag og fredag formiddage i denne uge vil blive plantet træer. Fredag den 20. november kl. 9 vil borgmester Torben Hansen være med til at sætte spaden i jorden og afsløre navnet på den nye verdensskov.

Projektet bliver støttet af Føtex Mariagervej, Silvan Lucernevej og Bysekretariatet på Flyvervej, der alle er med til at donerer træer. Desuden har XL Byg i Vorup doneret fem spader til brug ved plantning af træerne.

Randers Byråd besluttede i forbindelse med budget 2020-2023, at der i Randers kommune fremover bliver sat fælles fokus på FN’s verdensmål. Målet er, at alle i kommunen rækker efter verdensmålene og kender målene.

Kommentarer