Randers by

Preston-udstilling med musikikoner på Turbinen

Et af fotograf Neal Prestons mange flotte fotos - du kan se flere på Turbinen frem til 29. januar 2017.

Fra lørdag den 7. januar og frem til den 29. januar er der åbent hus i det nyindrettede Turbinen, der har fået status som regionalt spillested. For at markere denne nye, spændende status har Turbinen en unik fotoudstilling med nogle af de mest ikoniske fotos, der findes, af verdens største musiklegender.

Billederne er taget af den berømte amerikanske fotograf Neal Preston, som har været fast fotograf for blandt andet Led Zeppelin, The Who, Queen, Fleetwood Mac og Bruce Springsteen. Preston blev i 1985 valgt som en af de få officielle fotografer til Live Aid. Hans enorme fotoarkiv, der er opbygget gennem mere end fire årtier, har stor musikhistorisk værdi. Neal Prestons livsværk blev en hovedkilde, da musikkanalen VH1 brugte mere end 1.000 af hans billeder til en musikdokumentar i 50 afsnit.

Et udvalg af Neal Prestons fotos kan nu opleves nu i Turbinen.  Lørdag den 7. januar åbnes den af mesteren selv bag billederne, Neal Preston. Kl. 12-13 fortæller han om, hvad det indebærer at være fotograf for og blandt nogle af verdens største stjerner. Det er ikke altid så glamourøst, som det lyder. Der er gratis entré til arrangementet, som leder op til den officielle åbning af udstillingen kl. 13. Neal Preston taler på Foyerscenen, mens udstillingen er i Turbinen.

Første gang i Danmark

Det er første gang, Neal Preston-udstillingen vises i Danmark. Den har tidligere været vist i byer som Montreux, Frankfurt, Stockholm og Las Vegas. Bag udstillingen står tyske Lightpower Collection, som også er til stede under udstillingen. Lightpower Collection donorerer overskuddet fra salg af fotoprint, posters, bøger og postkort til det velgørende formål, ”Behind The Scenes”.

Turbinen har fået den ære at vise udstillingen, der viser et stort og bredt udsnit af de musiklegender, som nutidens og kommende stjerner står på skuldrene af. Turbinen har som regionalt spillested en forpligtelse til at dyrke nye talenter og upcoming navne. Spillestedet genåbnede i oktober efter en omfattende renovering og nyindretning. Turbinen er samtidig blevet udvidet, så der nu er en kapacitet på op til 350 publikummer, hvilket giver mulighed for at præsentere en række koncertnavne, som ikke tidligere ville haft et oplagt sted i Randers.

En del af de første koncerter har trukket fulde huse, så Turbinen er kommet virkelig godt fra start. Nu er der mulighed for at komme og se Turbinen, hvis man ikke allerede har været forbi. Og ikke mindst en fantastisk lejlighed til at opleve nogle fotos af en helt særlig kaliber.

Kan du lide, hvad du læser? Så gå ind på Facebook og “synes godt om” Randers Netavis her

Kommentarer