Assentoft

Politijagt efter indbrud i Assentoft

Tre tyve stak natten til tirsdag af fra politiet, men blev efter en længere eftersættelse hele vejn til Aarhus indhentet og anholdt.

Østjyllands Politi fremstiller idag tre mænd på 21, 27 og 30 år i Retten i Randers, der alle sigtes for indbrud begået natten til tirsdag på Skovsangervej i Assentoft, Randers SØ.

Kl. ca. 03.00 natten til tirsdag vågnede et ægtepar i deres hus på Skovsangervej, da deres hund gøede på en underlig måde. Ægteparret gik hen og kiggede ud af vinduet, hvorfra de kunne se en ukendt bil, der holdt parkeret foran deres hæk. Da der tidligere havde været indbrud i området, besluttet parret sig for at se lidt nærmere på bilen, da de pludselig så en skikkelse ovre ved genboens hus.

Kort efter så de tre personer i genboens indkørsel. En kom gående med flere lamper og en anden bar på nogle stole. Ægteparret ringede med det samme 112, mens de observerede de tre mænd, der gik hen til den parkerede bil, hvor de baksede lidt med få stolene ind i bilen, men da det var lykkedes for dem, kørte de stille og roligt fra stedet.

Ægteparrets observationer havde været så gode, at de kunne give ret detaljerede beskrivelser af de tre mænd og af den bil, de var kørt væk i. Der blev sendt flere patruljer til området, og kort efter spottede en patrulje en bil, der kom kørende imod dem ad Ringvej Syd kort før krydset ved Stampenvej. Idet betjentene lavede en u-vending for at køre efter bilen, satte føreren farten op, og det blev starten på en længere eftersættelse.

Kort før rundkørslen ved E45 ved Sdr. Borup-afkørslen blev der kastet en ukendt genstand ud af vinduet. Da bilen kort efter kørte ind i rundkørslen, blev der kastet to sorte stole ud fra bilen, og kort efter endnu en ukendt genstand. Bilen fortsatte ad motorvejen mod syd med en hastighed på op mod 200 km/t.

Bilen kørte af ved afkørsel 44, Hadsten, hvorefter føreren med mindst 100 km/t kørte frem for rødt lys i krydset ved Ødumvej. Herefter fortsatte føreren igen ad motorvejen frem mod afkørsel 46, Aarhus Nord, hvorefter den fortsatte ad Djurslandsmotorvejen og efterfølgende ad Søftenvej/Randersvej, Herefter kørte føreren igen over for rødt lys, da han svingede til venstre ad Skejbygårdsvej og herefter til højre ad Skelagervej, hvorefter bilen kom op på fortovet, hvor den påkørte et skilt.

Da patruljebilen forsøgte at komme op på siden af bilen, svingede føreren ind mod patruljebilen, der blev ramt i siden. Herefter forsatte bilen ind på et stisystem, hvor den til sidste endte inde i en hæk. Patruljebilen standsede bag ved bilen, der kort efter trillede tilbage/bakkede ind i patruljebilen, hvorefter den holdt helt stille.

Bilens fører stak herefter af fra stedet til fods med en betjent lige i hælene. Betjenten råbte gentagne gange til manden, at han var anholdt, og at han skulle lægge sig ned, hvilket han dog ikke gjorde. Til sidst fik betjenten dog indhentet den 30-årige fører af bilen, der blev anholdt. Samtidig fik de andre betjente anholdt en 27-årig mand, der havde siddet på det ene bagsæde, og en 21-årig mand, der blev fundet liggende på bagsædet af bilen.

Ved ransagning af bilen fandt betjentene en rækker koster, der formodes at stamme fra indbrud – heriblandt designerstole, diverse parfumer samt designertasker og -tøj. Alle tre mænd blev sigtet for indbrud. Den 30-årige fører af bilen kan desuden se frem til en række sigtelser for overtrædelser af færdselsloven – herunder narkokørsel, kørsel uden førerret, kørsel frem for rødt lys og kørsel med for høj hastighed.

Kommentarer