Randers By

Politiet opretter hotspots i Randers midtby

For at forhindre at corona-smitten spreder sig i nattelivet, hvor mange forsamles, opretter Østjyllands Politi nu hotspots i bymidten i Randers, nærmere bestemt omkring Storegade. Det betyder, at politiet har ekstra tilsyn med området og hurtigt vil kunne udstede forbud om at opholde sig på stedet, hvis for mange mennesker samles.

Hotspotsene indføres med virkning fra i dag torsdag kl. 17.00, og Østjyllands Politi er i samarbejde med Randers Kommune i gang med at sætte skilte op, der advarer om, at politiet kan indføre opholdsforbud på stedet.

Baggrunden er, at antallet af coronasmittede er blusset op på landsplan.

– Vi vil gøre, alt vi kan fra politiets side for, at antallet af smittede ikke stiger voldsomt igen i Østjylland, og derfor holder vi ekstra godt øje med nattelivet, hvor vi ved, at mange samles. Vi er bekymrede for, at folk glemmer retningslinjer og den sunde fornuft, når stemningen er høj, og der er alkohol i blodet. Derfor vil vi den kommende tid have ekstra patruljer ude foran restaurationerne i Randers og Aarhus, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Opbakning fra borgmesteren

Borgmester i Randers Kommune bakker op om politiets oprettelse af hotspots.

– Vi skal huske de gode vaner, og det er nu vi skal holde fast i retningslinjerne for at beskytte os selv og hinanden. Vi har et fælles ansvar for at holde smittetallet nede, og det kan lynhurtigt gå den forkerte vej, hvis vi ikke passer på hinanden. Derfor er vi glade for politiets tiltag i Randers, siger borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen.

Kommentarer