112 og retsvæsen

Politi og kvikke trafikanter standsede spritbilist

Arkivbillede

En ung kvindelig bilist reagerede hurtigt, da hun kl. 12.53 så en bilist foran sig, som slingrede kraftigt på motorvejen ved afkørslen til Randers C.

Kvinden ringede 112 og fulgte efter bilisten, mens hun løbende var i kontakt med en patrulje, som hun guidede i rette retning.

På et tidspunkt blev kvinden nødt til køre i en anden retning. Heldigvis kørte en mandlig bilist nu efter den slingrende bil, der foretog hasarderede overhalinger og kørte ind over nødsporet flere gange. Den usikre bilist kørte af ved Randers S og fortsatte kortvarigt ad Hammelvej, hvor han påkørte et helleanlæg og ramte ind i en lysregulering og et vejskilt. Bilisten, der kørte bagved, løb ud af bilen og tog bilnøglen ud af tændingen på den forulykkede bil, hvor føreren sad uskadt bag rattet.

Lige bagefter ankom den patruljebil, der var blevet tilkaldt, og de anholdt den 33-årige fører af bilen, da han viste sig at være særdeles påvirket af alkohol. Han blev sigtet for spritkørsel og mister nu sit kørekort.

Ser du en bilist, du mistænker for spritkørsel, så ring 112, og er det muligt, så følg efter bilen og hjælp politiet i rette retning. Husk altid at vægte sikkerheden højest, så følg kun efter så længe, det er forsvarligt, og du ikke bryder loven. Standser bilisten foran dig, så holdt godt øje med, om vedkommende drikker noget efter, han/hun er standset. Det gør det lettere for politiet at bevise, om bilisten var påvirket, inden vedkommende satte sig ind i bilen.

Kommentarer