Erhverv

Overvejer du sprøjtestøbning? Det skal du vide

Overvejer du at få sprøjtestøbt i plastik, så kan du med fordel læse med her. Artiklen indeholder annoncørlink.

Hvis du står og mangler et helt specifikt element og overvejer at få sprøjtestøbt den i plastik, så kan du med fordel læse med her. Vi har samlet en kort guide, hvor du kan lære mere om sprøjtestøbning, og hvilke muligheder og potentialer der er indenfor det.

Er plastik godt nok?

Når du mangler en del til din elektronik eller andet, så kan det være, at du overvejer, hvorvidt plastik overhovedet vil være et godt nok materiale. Før i tiden blev mange smådele lavet i metal, fordi man ikke havde de samme muligheder for at producere i plastik. Det har man i dag, og derfor give det også mening, at producere mere i plastik.

Det betyder ikke, at metal fuldstændig kan erstattes. Der kan være faktorer, der gør, at metal nogle gange er det bedste valg. Men mange dele, som før ville være lavet i metal, kan med fordel laves i plastik. F.eks. med sprøjtestøbning.

Derudover findes der mange forskellige typer af plastik med forskellige egenskaber og i forskellige kvaliteter. En professionel sprøjtestøber vil kunne rådgive dig i, lige præcist hvilken type plast der vil være fordelagtigt til dit projekt.

Indstøbning i plast

Du kan ikke bare få støbt en del i udelukkende plastik. Det er også muligt, indenfor sprøjtestøbning, at lave indstøbning i plast. Det er relevant, hvis plastikdelen skal sidde sammen med andre komponenter i andre materialer. F.eks. en del hvor der skal indgå små metaldele eller tekstil. At vælge indstøbning i plast, når du skal have lavet dit element, vil typisk kunne nedsætte produktionstiden.

Derudover er det også muligt at få sprøjtestøbt elementer, der skal bestå af flere komponenter. Det hedder 2K- eller 3K-støbning. Det er relevant, hvis dit element har dele, som skal produceres i to eller tre forskellige typer plastik eller i to eller tre forskellige farver plastik.

Kommentarer