Kultur og events

Online borgermøde: Sådan undgår du indbrud

Antallet af indbrud er faldet markant, siden coronaen brød ud, men borgere skal forberede sig på en tid, hvor tyvene ikke længere arbejder hjemme. Derfor inviterer Østjyllands Politi og Randers Kommune alle interesserede til et virtuelt borgermøde med gode råd til at sikre sit hjem og forebygge indbrud.

“Indbrud er en meget ubehagelig oplevelse, der skaber stor utryghed. Derfor er det selvfølgelig glædeligt, at der har været færre indbrud siden den første coronanedlukning i marts sidste år. Men forventningen hos politiet er, at antallet af indbrud igen kan stige, når samfundet begynder at åbne mere op. Derfor har vi i samarbejde med Østjyllands Politi arrangeret borgermødet nu i håb om, at mange vil bruge lidt af den ekstra tid hjemme til at tænke i at forebygge indbrud,” siger Torben Hansen, der er borgmester i Randers Kommune.

Borgermødet foregår online torsdag den 11. marts 2021, og alle borgere i Randers Kommune har mulighed for at være med. Det kræver kun, at man tilmelder sig, og at man kan deltage i mødet online.

Borgernes egen indsats er afgørende

På mødet vil Bo Trygt, som er et initiativ fra Trygfonden, fortælle om effektiv indbrudsforebyggelse som fx nabohjælp. Politiet vil informere om aktuelle indbrudsstatistikker, tyvenes metoder, og hvad man selv kan gøre for at holde tyvene fra døren. Der bliver også mulighed for at stille spørgsmål undervejs, og ifølge Østjyllands Politi er borgernes hjælp afgørende i kampen mod indbrud.

“Man kan selv gøre rigtig meget for at gøre sit hjem modstandsdygtigt over for indbrud. Det er dejligt at se, at indbrudstallene falder, men vi skal gerne endnu længere ned. Corona-nedlukningen har betydet, at mange er hjemme det meste af tiden. Det giver færre gode tidspunkter for tyvene til at begå indbrud, så det er nu vi skal sikre, at tallene forbliver lave,” siger Kirsten Dyrman Nielsen, politidirektør hos Østjyllands Politi og fortsætter:

“Indbrud i privat beboelse er et område, som vi i politiet prioriterer meget højt, men vi ved også, at borgerne kan gøre en stor forskel selv, bl.a. ved at sikre deres hjem, holde ekstra øje eller tilmelde sig nabohjælp. Derfor håber vi, at rigtig mange vil deltage i mødet.”

Samarbejde om at skabe tryghed

Der har tidligere været fysiske borgermøder om indbrudsforebyggelse i Randers Kommune for udvalgte områder. Men det er første gang, at der bliver holdt et onlinemøde og første gang, at mødet bliver holdt som et åbent møde, hvor alle borgere har mulighed for at deltage.

Østjyllands Politi og Randers Kommune samarbejder om forebyggende tiltag, der skal øge trygheden blandt byens borgere. Og det er i den forbindelse, at borgermødet er arrangeret.

Online borgermøde om at forebygge indbrud

Mødet finder sted torsdag den 11. marts 2021 kl. 20.00-21.00 og foregår online. Det er gratis at deltage, og alle borgere, der ønsker at undgå indbrud i deres hjem, er inviteret. Oplægsholderne på mødet er Bo Trygt og Østjyllands Politi.

Sådan kan du deltage i mødet

For at deltage i mødet skal du tilmelde dig på www.randers.dk/indbrud

Når du har tilmeldt dig, vil du modtage et link, som du skal bruge for at deltage i mødet. Seneste tilmelding er torsdag den 11. marts kl. 08.00.

Selve mødet vil blive afviklet på en måde, hvor du kan se oplægsholderne, men du vil ikke kunne se de øvrige deltagere i mødet, og de kan heller ikke se dig.

Randers Kommune og Østjyllands Politi anbefaler, at man deltager i mødet fra sin computer eller tablet, men det er også muligt at deltage fra sin mobil.

Kommentarer