Spentrup

Politiet: Sigtede for indbrud løslades oftest efter afhøring

Mandag aften var indbrudstyve på spil i Spentrup. Politiet anholdte to mistænkelig mænd i en hvid varebil. De fik lov til at tage hjem i løbet af natten, men er stadigvæk sigtet for forsøg på indbrud. 

Mandag aften omkring klokken cirka 21.00 var flere borgere ved Hermodsvej i Spentrup ude i mørket med lommelygter for at lede efter to indbrudstyve, der hærgede i området.

Politiet ankom og kunne konstatere, at der var lavet et indbrud i en villa på vejen.

Efterfølgende standsede politiet i området en hvid varebil med to mænd på 20 og 22 år. Begge blev anholdt og sigtet for forsøg på indbrud. Østjyllands Politi kunne desuden oplyse, at de to mænd efter afhøringen blev løsladt i løbet af natten.

– Langt de fleste, som politiet anholder, bliver løsladt igen. I dette tilfælde har vi i første omgang ikke kunne ligge dem fast på indbrud, men de er sigtet for forsøg på indbrud, siger Marianne Morgen fra Østjyllands Politi.

Den ene af mændende – føreren af varebilen – blev foruden indbrud, blandt andet sigtet for kørsel i narkopåvirket tilstand, tyveri af nummerplade samt tyveri af personbil. Heller ikke det var nok til at holde manden bag tremmer.

– Der er regler i retsplejelovet for, hvornår man kan fremstille folk, og det har de ikke været i nærheden af. Juristerne havde måske vurderet det anderledes, hvis de lige var blevet løsladt eller havde andre sager kørende, men en enkelt mand, som ellers ikke er kendt for indbrud, vil ikke bare blive fængslet, siger Marianne Morgen, der dog igen understreger, at de to mænd fortsat er sigtet for forsøg på indbrud.

 

 

Kommentarer