Assentoft

Ny pulje med tilskud til lokale initiativer og oplevelser i naturen

Møllebækstien ved Harridslev er et eksempel på ét af de projekter, som lokalt er støttet af Friluftsrådet.

Har du, din forening, organisation eller kommune en god idé til et projekt, som skaber fællesskab i naturen og nye muligheder for friluftsliv? Så søg om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv senest 1. juni 2018.

Brænder du inde med en god idé til et projekt, som kan bane vejen for gode oplevelser i naturen? Så er det nu, du skal gribe pennen og sende en ansøgning om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Der er frist for at søge den 1. juni 2018.

Friluftsrådet giver tilskud til både små og store projekter, der udvikler nye muligheder for friluftsliv og oplevelser i naturen.

– Det store engagement og det lokale kendskab, som man finder hos de lokale ildsjæle og foreninger, gør en kæmpe forskel i forhold til at få flere ud i naturen og binde lokalsamfundene tættere sammen. Det vil vi gerne støtte med Udlodningsmidler til Friluftsliv, siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Senest 1. juni 2018 kan du søge om tilskud til initiativer og projekter, der falder under følgende tre temaer:

Initiativpulje for friluftslivets ildsjæle

Selv små initiativer kan gøre en stor forskel for at skabe fællesskaber i naturen, særligt i forhold til børn og unge. Lokale foreninger, ildsjæle og andre frivillige kan søge tilskud på mellem 20.000 og 50.000 kr. til projekter, der skaber gode naturoplevelser for lokale borgere.

Fællesskaber i den lokale natur

De lokale naturområder gemmer på masser af gode hverdagsoplevelser, som kan gøres endnu bedre ved at udvikle rammerne for friluftsliv eller ved at styrke formidlingen af naturen. Frivillige foreninger og organisationer samt partnerskaber, hvori frivillige er med til at drive projektet, kan søge om tilskud på mellem 100.000 og 500.000 kr.

Bevæg dig i naturen

Aktiviteter i naturen kan øge danskernes sundhed og livskvalitet. Alle, f.eks. organisationer, foreninger eller offentlige myndigheder, kan søge tilskud på mellem 250.000 og 750.000 kr. til projekter, der giver mindre aktive befolkningsgrupper bedre mulighed for at bevæge sig i naturen.

Tilskud til større projekter

Derudover har Friluftsrådet to puljer til større projekter inden for temaerne “Innovative rammer for friluftsliv” og “Naturformidling som løftestang”. Der er frist for ansøgninger til disse to temaer en måned senere – 1. juli 2018.

Innovative rammer for friluftsliv

Frivillige organisationer, nationalparker og naturparker kan søge om tilskud på mellem 500.000 kr. og 2.000.000 mio. kr. til visionære projekter, som viser, hvordan rammerne for friluftslivet kan udvikles og fornys.

Naturformidling som løftestang

Naturformidling og naturvejledning er et effektivt redskab til at få særlige målgrupper ud i naturen. Frivillige organisationer, nationalparker og naturparker kan søge om tilskud på mellem 500.000 kr. og 2.000.000 kr. til projekter, der udvikler og afprøver nye former for naturformidling og naturvejledning.

Er du i tvivl om, hvorvidt du kan få tilskud til din idé? Eller vil du gerne høre mere om temaerne? Så læs mere på www.friluftsraadet.dk/tilskud eller ring til Friluftsrådets konsulenter på tlf. 33 79 00 79 (tast 2).

Udlodningsmidlerne udgør det overskud, som er i Danske Lotteri Spil A/S, og et fastsat udbytte fra Det Danske Klasselotteri A/S.

Kommentarer