Spentrup

S og SF: Ny multihal eller daginstitutioner?

Hal 4, som den nye multihal er døbt,ventes at koste omkring 100 millioner kroner. Illustration: Randers Idrætshaller

Læserbrev af Mikael Mouritzen (Socialdemokratiet i Randers) og Charlotte Mølbæk (SF i Randers) 

Børn og skoleudvalget behandlede tirsdag et notat til, hvordan dagtilbudsstrukturen fremadrettet kan optimeres. Der blev sat særligt fokus på tre områder, hvor driften var særlig uhensigtsmæssig, nemlig Spentrup, Langå og Harridslev. Nedslidte bygninger, for mange enheder i forhold til børnetallet, som betyder udhuling af normeringer, små enheder, som finansieres af de store. Alt sammen noget, vi som politikere bør forholde os til – skulle man mene.

For en socialdemokrat og SF skriger det til himlen, at Venstre og Dansk Folkeparti hellere vil bygge en ny hal på et særdeles tvivlsomt grundlag end at prioritere at få renoveret nedslidte daginstitutioner. Mange børn afleveres i dag i rammer, som vi som politikere ikke kan være bekendt – derfor kalder området på handling nu.

Den langsigtede løsning er at få lukket en række af de gamle nedslidte institutioner, komme ud af dyre lejemål og få bygget ud og bygget nyt. På kort sigt gælder det om at sikre mest muligt kvalitet til vores børn i stedet for at bruge pengene på ringe faciliteter, som tilmed at dyre. Det gør vi ikke ved at stikke halen mellem benene, men ved at sætte skub på forandringstoget.

For os er prioriteringen ganske klar – hellere renovering af nedslidte institutioner end en hal, som koster kommunen 130 millioner kroner.

Kommentarer