Navnenyt

Ny beredskabsdirektør for Randers-Favrskov-Djursland

Morten Sønderby bliver ny direktør for Beredskab & Sikkerhed Randers-Favrskov-Djursland. Det har beredskabskommissionen netop besluttet.

Morten Sønderby (44) kommer fra en stilling som regionsdirektør i Falck Danmark, hvor han har været ansvarlig for ambulancedrift samt flere forskellige anlægs- innovations- og udviklingsopgaver. Tidligere har han været brandchef i Falck Midtjylland med ansvar for cirka 500 deltidsbrandmænd og 100 fuldtidsansatte brandmænd. I den forbindelse gennemgik han også selv uddannelsen til brandmand. Det er derfor en erfaren kandidat, der nu vender blikket mod Randers-Favrskov-Djursland.

Formanden for Beredskabskommissionen, borgmester Nils Borring, glæder sig over ansættelsen af Morten Sønderby.

– Med ansættelsen af Morten Sønderby har vi fået en stærk profil med et indgående kendskab til beredskab og brand. Det kommer os helt klart til gode i det videre arbejde med at sikre det bedst mulige beredskab for borgere og virksomheder i Randers, Favrskov og Djursland, siger Nils Borring.

Erfaring fra Falck og den kommunale verden
Morten Sønderby er uddannet cand.scient.pol og kom efter uddannelsen til Aarhus Kommune i 2001. Siden 2008 har han været en del af Falck i forskellige positioner, blandt andet som afdelingsleder, kontraktchef, brandchef, ambulancechef og senest som regionsdirektør. Privat bor Morten Sønderby i Lystrup ved Aarhus med sin hustru og deres tre børn.

– Jeg glæder mig meget til at bidrage til den videre udvikling af et velfungerende beredskab i tæt samarbejde med medarbejdere, politikere og beredskabets mange samarbejdspartnere, siger Morten Sønderby.

Den kommende direktør blev valgt blandt 23 ansøgere til stillingen og tiltræder den 1. september 2019.

Kommentarer