Debat og politik

Nu kommer der endelig penge til børnene.

Af Rosa Lykke Yde, Medlem af Randers Byråd for SF, Gammel Randersvej 2 8990 Fårup

Da SF krævede minimumsnormeringer i forbindelse med folketingsvalget, var der mange, der var skeptiske.

Det mange tilkendegav, at det var helt umuligt. Men takket være en stærk folkelig bevægelse blandt forældre og pædagoger, kan vi nu begynde at dele de første midler ud, og få vendt udviklingen på børneområdet.

I årevis har vi været vant til, at børn, det var noget man sparede på. Besparelse på besparelse har været virkeligheden i vores dagtilbud. Nu kommer der 8,1 millioner til børneområdet i Randers kommune alene i 2020, og det er kun den første uddeling af de milliarder, der i sidste ende skal sikre, at der altid er et minimum antal voksne per børn i daginstitutionerne i Randers kommune.

Vi har desværre set før, at penge øremærket til børn er blevet brugt på alt muligt andet i kommunerne. Derfor var det vigtigt for SF at sikre, at man skal kunne fremvise dokumentation på, at pengene er blevet brugt til pædagogisk personale. Ikke fordi vi ikke har tillid, men fordi det er os magtpåliggende, at hver en krone går til pædagogisk personale i daginstitutionerne.

Det er vigtigt, at alle børn kommer til at opleve at få flere voksne omkring sig. Voksne der sikre dem et trygt rum at lege i, voksne der kan trøste, og voksne der kan lytte.
De 8,1 millioner kroner er første vigtige skridt. Vi skal have gjort op med 20 års besparelse, og igen sætte børnene i centrum. -Og vi er kun lige begyndt.

 

Kommentarer