Randers midtby

Nostalgisk Shu-bi-dua-aften

Shu-bi- dua show, Underværket lørdag den 18. maj klokken 20. Pressefoto

Alle kender Shu-bi- dua. Sangene kan synes igen og igen, og der er stadig historier at fortælle – både fra foran og bag kulisserne, fordi Shu-bi- duas karriere er krydret med sjove episoder og sandheder om op- og nedture. Ikke mindst på det menneskelige plan. Disse historier kan man høre ved et show på Underværket fredag den 18. maj.

Bosse Hall Christensen fortæller den ærlige historie om Shu-bi- dua og om sig selv fra perioden 1973-1981, hvor han var en solid ankermand i Danmarks mest populære orkester. Faktisk var han med til at starte gruppen, og han spillede trommer på de syv første succesfulde albums, inden hans stadig stigende alkoholproblem medvirkede til, at han måtte forlade orkestret.

Den tid fortæller Boss Hall Christensen om i foredragsshowet om Shu-bi- duas guldalder, hvor han suppleres af Ekstra Bladets underholdningsredaktør Peter Sloth, der selv er stor Shu-bi- dua-kender. De to analyser og fortæller både de sjove og de mere sørgmodige historier om det legendariske orkester, og med sig har de musikeren og Shu-bi- dua-connoisseur Thomas Ulrik Larsen, der synger fra Shu-bi- duas sangbog med afsæt i samtalerne mellem Bosse Ball og Peter Sloth.

Efter sit exit fra Shu-bi- dua trak Bosse Hall Christensen sig tilbage fra offentligheden for at bearbejde sit problem. Han holdt dog hele tiden fast ved musikken og har i over 20 år haft sit eget produktionsselskab. Bosse Hall var både som komponist og tekstforfatter med til at skrive nogle af shubbernes allerstørste og mest elskede hitsange fra orkestret guldalder. Han har holdt forbindelse ved lige med og spillet med f.eks. Hardinger/Thorup Band, ligesom han spillede trommer i Veteranerne, der blev dannet af Michael Hardinger og Claus Asmussen med det formål at spille for de danske soldater i Afghanistan.

Bosse Hall Christensen er som instruktør og speaker god til at kommunikere verbalt, og han er hudløs ærlig i sine fortællinger om Shu-bi- dua. For fire år siden udgav han sin erindringsbog ”Gokkelajser”, og i øvrigt beskæftiger han sig stadigvæk aktivt med Shu-bi- dua-sange i bandet ”Shu-bi or not Shu-bi”.

Det er det randrusianske booking firma DGM, der arrangere showet i Underværkets sal den 18. maj, hvor man altså kan høre både sangene med og historierne om Shu-bi- dua. Keld Christensen, der for nylig oplevede stor succes ved at få brasilianske Blues Beatles til Danmark som det første sted i Europa, har allieret sig med Cafe Jens Otto, der tilbyder en Shu-bi- dua buffet inden koncerten. I forvejen har de to parter et succesfuldt samarbejde, hvor DGM leverer levende musik til den hyggelige cafe.

Kommentarer