Kultur og events

Mød “Rebellen fra Langeland” på Hovedbiblioteket torsdag

Ole Sørensen blev landskendt tilbage i 2016, da DR1 sendte programmet ”Rebellen fra Langeland”. Sindets Dag afsluttes med et foredrag af Ole Sørensen om mennesker, relationer, samarbejdet med systemet, handleplaner, floskler og utraditionelle metoder

Aldrig før har vi beskæftiget os så meget med vores helbred og sundhed som i disse år. Men ud over den fysiske sundhed, er vores mentale sundhed mindst lige så vigtig.

Det forsøger en lang række foreninger i samarbejde med Randers kommune nu at gøre op med på Sindets Dag, hvor vores mentale helbred er i højsædet. I anledning af Verdens Mentale Sundhedsdag d. 10. oktober arrangerer Randers kommune og en lang række foreninger igen i år Sindets Dag for at sætte fokus på mental sundhed – noget, mange af os ved alt for lidt om.

– Mental sundhed er stadig omgivet af en masse tabuer, fortæller Trine Juel fra Randers lokalafdeling af SIND.

– På Sindets Dag forsøger vi at bekæmpe nogle af de tabuer gennem opmærksomhed på området. Vi håber, at det vil øge folks forståelse og gøre dem mindre berøringsangste.

Cykelløb, informationsboder og livshistorier

Der er mulighed for at få gang i både krop og hoved d. 10. oktober. Sindets Dag starter med et cykelløb rundt i Randers med start ved Psykiatriens Hus kl. 10.10, og efter turen fortsætter programmet på Hovedbiblioteket fra kl. 12.30. Her inviteres alle interesserede til at komme forbi og møde de mange lokale foreninger og aktører på området, der står klar i informationsboder til en uforpligtende snak om deres tilbud og indsats.

Frivilligværket er en af de mange foreninger med en informationsbod. Leder Louise Brown udtaler:

– Som frivilligcenter er det vores opgave at støtte de mange foreninger, der arbejder med mental sundhed, samtidig med at vi skal have et stort kendskab til de forskellige tilbud, der er her i kommunen. Derfor er vi glade for igen i år at deltage i Sindets Dag.

Udover informationsboderne vil besøgende på Hovedbiblioteket også kunne høre oplæg fra fire mennesker, der alle har været udfordret på deres mentale sundhed. Livshistorierne centrerer om PTSD, anbringelse udenfor hjemmet, spiseforstyrrelse og senfølger af seksuelle overgreb.

Der er ingen tilmelding eller entré til hverken cykelløb eller eftermiddagsprogrammet på Hovedbiblioteket. Alle er velkomne.

Rebellen fra Langeland holder foredrag

Sindets Dag afsluttes af et foredrag fra Ole Sørensen om mennesker, relationer, samarbejdet med systemet, handleplaner, floskler og utraditionelle metoder – krydret med anekdoter og historier fra hans erfaringer som leder af socialpsykiatrien i Langelands Kommune. Ole Sørensen blev landskendt tilbage i 2016, da DR1 sendte programmet ”Rebellen fra Langeland” om hans utraditionelle tilgang til samarbejdet med udsatte borgere, og hans foredrag vil helt sikkert sætte tankerne i gang om, hvordan vores system omkring udsatte fungerer.

Foredraget foregår på Hovedbiblioteket kl. 19.00 – 21.30. Pris for billet er 50 kr.; billetter kan reserveres på mail til cecilie.engelund.kristensen@randers.dk eller købes i døren fra kl. 18.30.

Kommentarer