Langå

Mød fortiden til åbent hus

Et kort over Langå som byen så ud i 1874.

Langå Lokalhistoriske Arkiv holder i år åbent hus på Arkivernes Dag. I år er det lørdag den 12. november, hvor der er åbent fra klokken 12-13. 

Det er altid sjovt eller spændende at finde ud af, hvor man kommer fra. Hvad lavede ens tipoldeforældre? Var de købmænd, gårdejere – eller måske på fattiggården? Og hvordan så de ud?

I Langå Lokalhistoriske Arkiv kan man, hvis man altså har sine rødder i lokalegnen, måske blive en smule klogere på, hvordan livet så ud for sine forfædre. Hvis ikke, er det måske tankevækkende at se ens by som den så ud for mange år siden, da folk gik med høj hat og korset.

Der vises der i anledning af åbent hus i det lokalhistoriske arkiv billeder fra tidernes gang i lokalområdet på storskærm. I læsesalen vil der være fremlagt mapper og indleverede billeder, hvis man skulle være interesseret i at se og lære lidt om fortiden. Lokalarkivet oplyser, at der vil være kaffe på kanden.

Ens skrald, en andens skat

Arkivet vil meget gerne have hjælp til at få mere materiale. De opfodrer samtidig alle i Langå til at bidrage – hvis du skulle ligge inde med gamle billeder, tekster og lignende, som du måske overvejer at smide ud, kan det måske bruges af Langå Lokalhistoriske Arkiv. Her vil det materialet blive registreret og gemt for eftertiden.

Arkivets normale åbningstider er hver torsdag fra klokken 13.30 til 17.30. Her arbejder 7 frivillige for at bevare og bygge videre på Langås historie. Deres næste projekt, udover selvfølgelig åbent hus, er redigerengen af arkivets årbog, der udkommer hvert år i december. Det vil være fyldt med nogle af de mange historier, folk har bidraget til stedet med.

Kommentarer