Debat og politik

Midtbyen kan blomstre og ikke bløde

Det radikale byrådsmedlem i Randers, Mogens Nyholm, får torsdag aften – og nat – mange tæsk på de sociale medier, efter hans optræden i et indslag på TV2 Østjylland torsdag aften.

I indslaget guider Mogens Nyholm beredvilligt TV2 OJ’s kamerahold rundt i Randers midte, til en række af byens mindre flaterende seværdigheder – nemlig de butikslokaler, der pt står tomme.

I nyhedsindslaget forklarer Mogens Nyholm, at hovedårsagen til midtbyens problemer er Randers Storcenter, der er alt for stort og som stjæler kunderne på bekostning af Randers by. Han går endda skridtet videre, og foreslår at reducere butiksarealet i Randers Storcenter.

Umiddelbart efter TV2 OJ’s nyhedsudsendelse væltede reaktionerne ud på facebook:

Arne Erikslev:
Jeg ved ikke i hvilke fag den radikale Mogens Nyholm underviser i på Handelsskolen i Silkeborg, men det er ihvertfald ikke markedsføring og branding.

Martin Faber Jensen:
Tror faktisk at Nyholm skulle tage en tur ned i byen. Der er bliver solgt og udlejet meget. Rigtig spændende at følge.

Aage Stenz:
Kommunen ikke blande sig i, hvor folk handler. Hvis forretningerne i midtbyen lukker, kan det være fordi, de ikke er dygtige nok. Randers er jo ikke den eneste by i Danmark, der har store indkøbscentre.

Jesper Bræmer:
Som politiker er du også salgsperson for din kommune. @Mogens Nyholm er en dårlig sælger.

Frank Nørgaard:
Jeg er helt sikker på, at der nok skal komme en masse investeringslystne mennesker til Randers ovenpå det indslag – ironi kan forekomme!

Vinni Michele Kirkeby:
Få gang i den cityforening og få lavet noget der tiltrækker kunder. Der skal være mere sammenhold og koordinering, så butikkerne har ens åbningstider.

Pia Maltha-Rasmussen Simonsen
Vi skal have flere P-pladser rundt i byen og 2 timers gratis parkering så der bliver et naturlig flow i udskiftningen.

Har politikerne et ansvar – eller skal markedet regulere sig selv?

Faktum er, at inden for den seneste tid er flere af loklaerne blevet lejet ud, og flere butikker har skiftet adresse eller udvidet:
Brødregade 6C,  Friluftsland, fredag den 2. november i den tidligere Bog & Idé butik.

Middelgade 9
Den store ejendom, som tidligere husede Don Quijote, har siden 2017 stået tom, men ifølge EDC Erhverv Trio kommer der nu igen liv på adressen.

Når Wagner lukker i Torvegade ved udgangen af årsskiftet, opstår der umiddelbart herefter en ny butik, som Randrusianerne vil lære at kende som Holm og Aakjar

Houmeden 15
Navnet Cin forsvinder og navnet MAAK opstår, når Majken Strand i dag 1. november åbner sin nyerhvervede butik.

Kommentarer